Akár roskadásig telt a szekrényed, akár inkább minimalista a ruhatárad, jó, ha tudod, hogyan pakold össze a ruháidat költözéskor. Íme egy egyszerű trükk, amivel eljuthatod a ruháidat A pontból B pontba, függetlenül attól, hogy mennyi van belőlük.

A költözéssel kapcsolatban kétféle iskola létezik: lehet, hogy a változás izgalmas időszaka vagy az egyik legstresszesebb élmény az életedben. Azonban lehet, hogy a kettő kombinációja is lehet. Függetlenül attól, hogy mit gondol a költözéssel kapcsolatban, egy jól átgondolt terv és az alábbi stratégiai tippek követése sokkal zökkenőmentesebbé teheti a költözés napját, valamint az azt megelőző és követő napokat.

Hogyan csomagoljunk ruhákat költözéshez időveszteség nélkül? Egy egyszerű szemeteszsákos trükk

Mielőtt kapkodva kapkodnád a ruháidat, és elkezdenéd levenni őket a fogasokról, hogy becsomagold őket, szánj egy kis időt a rendrakásra. Egy ügyes szemeteszsákos trükkel nem csak a mozgatásuk, de a kipakolásuk is sokkal könnyebb lesz.

Az egyik ilyen trükköt egy @peliinn28 nevű Instagram-felhasználó osztotta meg az interneten. Nem kell mást tenned, mint a szekrényed tartalmát részekre osztani, majd egy szemeteszsákba csomagolni (lehetőleg szalaggal), és a fogasok fogantyújánál lévő fémrészhez kötni. Így nem csak könnyedén kipakolhat, és időt takaríthat meg az új helyen, de megvédi a ruháit attól is, hogy a szállítás során összekoszolódjanak.

View this post on Instagram

A post shared by PELIN TEZCAN ▪️LIFESTYLE▪️THERMOMIX GRUPPENLEITERIN ▪️HERBALIFE (@peliinn28)

Költözködési tippek. Trükkök, amiket tudnod kell pakolás előtt

A költözési folyamatot a leghatékonyabban úgy teheti kezelhetőbbé és kevésbé stresszesé, ha minél korábban felkészül. Az esetleges költözés előtt álló embereknek lehetőségük van arra, hogy házukat vagy lakásukat stratégiailag és módszeresen előkészítsék. Az alábbi trükkökkel bárki elkészítheti a költségvetést, rendszerezheti a holmiját, okosan csomagolhat, és csökkentheti a nagy költözéssel járó fejfájást. Minél több időt fordít ezeknek a feladatoknak az elvégzésére, annál kevesebb stressz éri majd útközben.

  • Szabaduljon meg a nem kívánt tárgyaktól. A költözéskor végzett takarítás megkönnyíti a tárgyak szétválogatását is aszerint, hogy mit szeretne megtartani, elajándékozni vagy eladni.
  • Tartsa egy helyen az összes dokumentumát. Fontos, hogy a költözéshez szükséges összes dokumentum egy helyen legyen, és a költözés napján könnyen hozzáférhető legyen.
  • Kezdje el a lehető leghamarabb. Tegye ezt többek között azért, hogy enyhítse a stresszt.
  • Béreljen költöztető teherautót, különösen rámpával, megkönnyíti a be- és kirakodást, és időt takarít meg.
  • Az alapvető dolgokat hagyja a végére. Biztos lehet benne, hogy minden, ami az új otthonába költözéshez szükséges, be lesz csomagolva, és készen áll a gyors kicsomagolásra, amikor megérkezik.
  • Címkézze fel a dobozokat részletes címkékkel. A részletes címkézés megkönnyíti, hogy megtaláld, amire szükséged van, időt takarítasz meg, és leveszed a stresszt azokból a fontos napokból.
  • Pakoljon egyszerre csak egy szobát. Így rendet tartasz, és biztos lehetsz benne, hogy semmi sem marad hátra.
  • Készítsen egy letöltési ellenőrzőlistát. Ennek tartalmaznia kell: magával a költözéssel kapcsolatos tevékenységeket, az új lakással kapcsolatos tevékenységeket, a csomagolással kapcsolatos tevékenységeket, egy listát azokról a dolgokról, amelyeket az új otthonában esetleg meg kell vásárolnia, és az otthonról való távozással kapcsolatos tevékenységeket.

Kapcsolódó cikkek:

Ezt a szappant nagyanyáink használták a csehszlovákiai időkben. Fillérekbe kerül és csodákra képes

Piros folt a tojásban. Undorító, de kevesen tudják, mi is ez valójában.