Kössön biztosítást macskája és kutyája számára. Kezelésük gyakran drágább, mint egy autóé

Az állatorvosi számlák néha többe kerülnek, mintha mi magunk mennénk el orvoshoz. Hogyan működik a kutya-macskabiztosítás? És milyen helyzetekben jön jól a kisállatbiztosítás?

A kisállat minden gazdinak örömet és aggodalmat okoz, és senki sem számíthat arra, hogy az állattal semmi sem fog történni. Ha ilyen helyzet áll elő, az állatorvosi ellátás nagyon költségessé válhat. Ez az oka annak, hogy egyes biztosítótársaságok állatbiztosítást kínálnak.

A következő kockázatok ellen biztosíthatja négylábú kedvencét:

  • Biztosítás betegség vagy sérülés kezelésére.
  • Halálos vagy selejtezési biztosítás.
  • Felelősségbiztosítás.

A betegség- vagy sérülésbiztosítás célja a tenyésztő kezeléssel és állatorvosi kezeléssel kapcsolatos költségeinek megtérítése. A leggyakrabban biztosítható kockázatok közé tartozik a sérülés, a nem krónikus megbetegedés vagy a későbbiekben krónikussá minősíthető betegség első megnyilvánulása, műtéti beavatkozás, esetleg későbbi rehabilitáció.

A biztosítási esemény részeként ezért a biztosítónak pénzt kell fizetnie például a törött mancs kezeléséért és az azzal járó költségekért, mint például a röntgenvizsgálat, mert ezek a kezelésre szükséges és sürgősen elköltött pénzeszközök. állatorvos által.

Jó tudni azonban, hogy kedvencét csak akkor tudja biztosítani, ha az állat a biztosítás időpontjában egészséges, és bizonyos betegségek elleni védőoltással kell rendelkeznie. Az oltás konkrét típusát a biztosító a biztosítási feltételekben határozza meg. Az oltást állatorvos által kiállított oltási igazolással dokumentálja. Ezenkívül az állatot mikrochippel vagy tetoválással kell megjelölni. Előfordulhat, hogy a biztosító egy kérdőív kitöltését kéri az állat aktuális egészségi állapotáról, állatorvos által igazolva, vagy származási bizonyítványt.

Egyes biztosítótársaságoknál is találkozhat korhatárral. A fél évesnél fiatalabb házi kedvencek rosszul biztosíthatók. A felső határ általában a nyolcadik év a kutyák és macskák esetében. Az életkor mellett a súly is meghatározhatja a biztosíthatóságot. A 40 kg-nál nagyobb súlyú elhízott kutyák korhatára általában legfeljebb négy év.

Halálos vagy selejtezési biztosítás

Hasonló termék az emberi életbiztosításhoz. Ebben az esetben a biztosítási esemény a házi kedvenc halála, természetes halálozás és eutanázia esetén is, melynek oka egészségügyi probléma is lehet. Az életbiztosításhoz hasonlóan a kártérítés mértékét Ön előre határozza meg. A biztosítótársaságok azonban ebben az esetben is maximális limiteket határoztak meg, amelyek biztosítótársaságonként eltérőek.

Felelősségbiztosítás

A kutyája megrongálta a szomszéd kerítését, vagy a verekedés hevében megharapott egy hívatlan látogatót, aki be mert menni az ingatlanába? A macskája beleásott a szomszéd tyúkólába, és megfulladt több csirkétől? A felelősségbiztosítás pontosan ilyen helyzetekre létezik. Az állat által okozott károk anyagi megtérítéséért mindig a tulajdonos felel.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche