Kutyafajták, amelyek jól kijönnek a szemtelen és nehezen kezelhető gyerekekkel

A közös szórakozáshoz ideális partner a cseh pöttyös kutya. Bár a fajta kevéssé ismert, nem fog csalódást okozni. Ha úgy dönt, kert kell. „Szarka” mert unatkoznak a lakásban. Csak akkor lesz boldog a kicsivel, ha egész nap a levegőben tud szaladgálni.

Ha nyugodtabb társra vágysz, válassz golden retrievert. Nagyon figyelmes, és nem csinál belőled fáskamrát, ha nincs otthon. Ez a békés kutya szeretni fog téged és gyermekedet, aki a vele való futás után biztosan elalszik.

Az angol bullterrier ijesztően néz ki, de nem kell megijedni tőle. A legtöbb ember számára meglepetés, hogy ez a nem túl hízelgő megjelenésű kutya szereti a gyerekeket. Igen, mindig emlékeznie kell arra, hogy ez egy kutya. Soha nem jó ötlet egyedül hagyni a gyereket és a kutyát. De a bullterrier mindig hűséges barát lesz.

Küzdős fajta, aki szereti a gyerekeket

A boxerek ugyanolyan energiával rendelkeznek, mint a bullterrierek. Nagyon élénkek, és nem rontják el a szórakozást. A kertben nyugodtan rohangálhat egész nap, este pedig a tévé előtt dumál veled amíg alszik a gyerek.

A border collie nem hiányozhat a kutyák listájáról, amely tökéletesen kiegészíti gyermekét. Valószínűleg ez a legvadabb az eddig említett fajták közül. Ő maga is örök kölyökkutya, és egy életen át képes visszaszerezni őket.

A gyerekek és a kutyák mindenképpen összetartoznak, és a gyermek fejlődése szempontjából mindenképpen előnyös, ha kutyával nőhet fel. Ha van például átmeneti akadály, amiért nem lehet kutyánk, fontos, hogy ne szigeteljük el a gyerekeket a kutyáktól, még akkor sem, ha mi magunk félünk tőlük, mert a gyerek biztosan gyakran fog találkozni kutyával a jövőben, és ott semmivel sem rosszabb, mint folyamatosan figyelmeztetni a gyereket, hogy higgyen benne, hogy minden kutya egy vérszomjas vadállat, és menekülni kell előle.

Egy gyereknek tudnia kell, mit engedhet meg magának egy kutyával

Nagyon szomorú látvány, ahogy egy anya a levegőben tartja gyermekét, és egy farkát csóváló kutya áll előtte kérdő tekintettel. Másrészt nem engedjük meg, hogy gyermekünk idegen kutyát simogasson anélkül, hogy a gazdival előbb megegyezne, hogy megteheti, és akkor is nagyon szorosan figyeljük a kutya viselkedését és az ellenségeskedés jeleit..

A kutya nem ember. Nem fogsz egyetérteni vele. Ezért is kell vigyázni, ha minden megfelel neki, amikor a gyerekkel érintkezik. A berni pásztorkutya, amelyet nagyon kiegyensúlyozott természet jellemez, nagy valószínűséggel teljesen nyugodt lesz. A lakásba viszont „bárányfiú” nem illik Csak a kertben lesz boldog, és vele a gyermeked.

Erőforrások:

,

Dagmar Cutkova, Gyermek és kutya

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche