Kutyafajták, amelyek nem csábítanak, még akkor sem, ha te bántod őket a legjobban

A kutyák nem támadnak figyelmeztetés nélkül

Bármilyen problémás viselkedést meg lehet oldani kényszer vagy büntetés nélkül. Sajnos erre nem mindenki képes, így a jó és jól nevelt kutyák mellett találkozunk problémás kutyákkal is. Egy kutya sem támad figyelmeztetés nélkül, de gyakran előfordul, hogy az emberek nem értik a kutya testbeszédét, és nem veszik észre, hogy a kutya figyelmezteti őket.

A félénk kutyától az agresszív kutyáig

Egy félénk kutyából könnyen agresszív kutyává válhat egy tapasztalatlan gazdi vagy egy hozzá nem értő oktató kezében. Ezt gyakran kellemetlen ingerek, rángatózás, lógás vagy borulás és fekvés okozzák. A kutya nem megértésének másik eleme, hogy csak a kutya viselkedésének tüneteivel dolgozunk, vagyis a külső megnyilvánulásokkal és nem a valódi okok keresésével.

Ez neveléstől, képzettségtől és génektől függ

Ahogy vannak kutyák, amelyek agresszívek tudnak lenni, vannak olyan kutyák is, amelyek gyengédek és különösen a gyerekekkel nagyon gyengédek. Nem lehet azonban általánosítani, és azt mondani, hogy egyes fajták veszélyesek, mások pedig nem. Ez mindig a neveléstől és a képzettségtől, valamint az adott kutya génjétől függ. Általában azonban meg lehet határozni, hogy tulajdonságaik miatt mely fajták sorolhatók a nem harapós kutyák közé. Viszont ha bántjuk őket, ők is visszavágnak.

Olyan fajták, amelyek nem harapnak

A szelíd természetű, magas intelligenciájú és kiváló képzhetőségű fajták közé tartozik különösen a . Ezeket a fajtákat rendkívül jól képezhető, barátságos kutyáknak tekintik, amelyek joggal tekinthetők ideális házi kedvencnek.

Hogyan járulunk hozzá a nyugodt kapcsolathoz kutya és gyermek között

Tanítsd erre a gyerekeket! Pont a félreértés szempontjából veszélyes az az időszak, amikor a gyerekek elkezdenek járni. A kutyának kellemetlen, ha a gyerek a szeme magasságában van. A kutyák gyakran fenyegetve érzik magukat egy gyermek láttán. Még akkor is, ha a gyerkőc kedves lesz a kutyához, és csak egy puszit vagy ölelést szeretne adni neki, végzetes következményekkel járhat, ha a kutya szemébe néz. Amint észreveszi, hogy a gyermek a kutya szemébe néz, azonnal lépjen közbe. Magyarázd el a gyereknek, hogy a kutyák nem szeretik. Nyugodtan játssz a gyermekeddel, és próbálj meg egy ideig egymás szemébe nézni. Minden gyerek, még egy kicsi is, nagyon hamar rájön, hogy ez kellemetlen, és megérti. A gyerek és a kutya kölcsönös megértése szempontjából valóban nagyon fontos, hogy a gyerektől megtudjuk, hogy a kutya hogy érzi magát ilyenkor.

A szülőknek példát kell mutatniuk gyermekeiknek

Mindegy, hogy milyen fajtájú kutyánk van, gondoskodnunk kell arról, hogy gyermekei megfelelően tudjanak viselkedni vele szemben. A gyerekeknek meg kell mutatni és el kell magyarázni, hogyan bánjanak egy kutyával, hogyan kommunikáljanak vele, hogyan játsszanak vele vagy sétáljanak vele. Példát kell mutatni a gyerekeknek. Ha a szülők példamutatóan bánnak kutyájukkal, és lelkiismeretesen vigyáznak rá, azt a gyerek is megtanulja. A gyermek és a kutya harmonikus kapcsolatának köszönhetően teljesül a szülők vágya – baráti kapcsolat kialakítása a gyerekek és a kutya között.

A boldog kutyák tovább élnek

A boldog kutyák tovább élnek, akárcsak a boldog emberek. Ha tiszteljük egymást kedvenceinkkel, akkor biztosan sikerül egy szeretettel és harmóniával teli kapcsolatot kialakítanunk, ahol nem fenyeget a kutya támadása vagy harapása.

Forrás: ,

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche