Láthatatlan járdaszegély. Zseniálisan egyszerű trükk a tökéletes kerti ösvényekhez

Keresi a módját, hogy elegánsan illesszen be ösvényeket, virágágyásokat vagy pázsitot a kertjében? A láthatatlan járdaszegély éppen ilyen megoldást kínál. Néz!

Mi az a láthatatlan járdaszegély?

Ez egy tökéletes kütyü, amely sokféle formát ölthet, és elválasztja virágágyásait a gyeptől vagy az ösvényektől. Ez egy láthatatlan válaszfal, amely megakadályozza, hogy a pázsit vagy más növények túlterjedjenek rajta. De nem látszik, nem jelent egy húsz centiméteres rést, amit le kell küzdened, és ezért nem is kell olyan anyagot keresned, ami alkalmas lenne a kertbe, és nem sértené az esztétikai érzékedet.

A YouTube-on megtalálható Daniel Zdvořan csatorna bejegyzésének szerzője megmutatja, hogyan nézhet ki egy láthatatlan járdaszegély felszerelése. Itt a szerző láthatatlan szegéllyel dokumentálta az alkotást, amivel virágágyást telepített.

Mitől érdekesek a láthatatlan járdaszegélyek?

A láthatatlan járdaszegély előnye nem csak abban rejlik, hogy nem látható, hanem az is, hogy gyakran egyszerű formázásra alkalmas. A rugalmasságnak vagy az egyes fugák kivágási lehetőségének, vagy a rövid deszkákból készült szegélynek köszönhetően a pázsit, virágágyások vagy utak gyönyörű körvonalazása alakítható ki, és nem csak elegánsak, de tökéletesen kerekek is. a sajátjuk. Az ilyen járdaszegély zökkenőmentes átmenetet biztosít a különbözően beültetett vagy más módon használt területek között, a kert továbbra is természetesnek, de ápoltnak tűnik.

Bár ezek a szegélyek részben megakadályozzák a fű, a növények és a gyomok túlszaporodását, másrészt ez a védelem nem 100%-os, és ha a növények mélyre nőnek, egy rövid szegély nem tudja megállítani őket.

A láthatatlan járdaszegélyek leggyakrabban műanyagok, de lehet fém vagy gumi is. Ezek a járdaszegélyek nem igényelnek karbantartást, és nem áll fenn a pusztulás veszélye, hacsak nem lép közvetlenül a járdaszegélyre. Ha van a kertben gyakori embermozgásnak kitett hely, ezen a helyen helyezze a járdaszegélyt kicsit mélyebbre, hogy ne szenvedjen.

Fontos az anyag, az ár és a telepítés

Mielőtt belevágna egy ilyen szegély használatának tervezésébe, tájékozódjon a lehetőségekről és az aktuális kínálatról, nemcsak az árakról, hanem a dizájnról is. A láthatatlan járdaszegélyek elsősorban a beépítésük módjában különbözhetnek egymástól.

Ezek a leggyakoribb műanyag szegélyek nagyobb beavatkozást igényelnek a kertben, amikor újra kell alkotnia és sekélyen aláásnia a meglévő szegélyeket. Az ezzel járó munka minden bizonnyal megéri, de fizikailag meglehetősen megterhelő lehet.

Ezenkívül néhány ilyen hosszú járdaszegélyléc az öntözőtömlők elosztását is rejtheti. Ami szintén rendkívül praktikus megoldás az öntözés lefektetésére és rögzítésére.

A többi láthatatlan járdaszegély rövidebb, I-alakú keresztmetszetű szegélydarabokból áll, amelyeket csak kalapácsol a talajba. Bár ez sokkal egyszerűbb útnak tűnik, másrészt saját kezűleg újra megformáz egy ilyen szegélyt, és az ívek sem olyan tökéletesek, mint a hosszú, rugalmas szegélyek használatakor.

Forrás:

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche