Lebontják a házat?

„Sok évvel ezelőtt anyósom örökölte egy ház egyharmadát Minszkben, a Zubacsov utcában. 2004-ben családunk úgy döntött, hogy elvégzi a rekonstrukciót. Felvettük a kapcsolatot a Városi Végrehajtó Bizottsággal, ahol biztosítottak bennünket arról, hogy a házat nem kell bontani, és biztonságosan fel tudjuk építeni. Az eredmény egy gyönyörű kétszintes ház volt, amely kívülről és belülről megfelel a modern építkezés minden követelményének. Aztán két éve kiderült, hogy az út közel költözött a házunkhoz, és rajta van a bontási listán. Megnyugtattak bennünket, hogy ez csak egy fontolgató projekt. 2019 novemberében pedig az aktivisták szórólapjaiból megtudtuk, hogy házunkat, valamint 62 birtokunkat lebontják. November 18-tól december 12-ig tart a kerületi rendezési terv nyilvános vitája. A vitaszervezőtől nem érkezett bejelentés. November 27-én a megrendelő képviselőinek részvétele nélkül tartottak egy bemutatót, amelyen kiderült, hogy már minden eldőlt – az embereket kirúgják otthonukból. Mit tegyenek az emberek? Ki védhet meg minket? Elena Spitsyna, Minszk.”

Lebontják a házat?pixabay.com

Fjodor Rimasevszkij, a minszki város végrehajtó bizottságának első alelnöke:

— A Minskgrado Unitary Enterprise által 2018-ban kidolgozott részletes terv szerint „Változások bevezetése az utca határain belüli terület részletes tervezésére vonatkozó várostervezési projektben. Brestskoy – st. Kizhevatov hadnagy – Loshitsa folyó”, a tervezett terület rekonstrukció tárgyát képezi, a meglévő ingatlanfejlesztés tömbjeinek túlnyomórészt megőrzésével.

Minszk általános tervével összhangban a részletes terv meghatározza a 3. városi közlekedési kör – a városszerte jelentőségű főutca – szakaszának elrendezését, az utca piros vonalaiban elhelyezkedő meglévő birtoképületek lebontásával, pl. a 3. Zubacsov sáv mentén, 2.

Tájékoztatásul.

A Minszk Város Végrehajtó Bizottságának 2011. január 27-i, 162. számú határozatával jóváhagyott részletes terv szerint a 3. városi közlekedési kör autópálya övezetében található háza is bontás tárgyát képezte.

Egyúttal tájékoztatjuk Önöket, hogy a Minszk Oktyabrszkij járás igazgatása által ez év novemberében-decemberében lezajlott részletes terv nyilvános vitájának eredményeit követően, figyelembe véve a lakosság véleményét, úgy döntöttek, küldje el a részletes tervet felülvizsgálatra.

A véglegesített részletes terv anyagait kellő időben áttekintés céljából bemutatják Minszk Oktyabrszkij kerületének hivatalos honlapján.

Elárasztanak a szomszédai? Cseréltek a boltban? Indokolatlanul büntettek meg? Nehezen oldja meg a mindennapi problémákat a lakás- és kommunális szolgáltatások, a kereskedelem, a közlekedés területén? Nem találja a közös nyelvet a kerületi adminisztrációval, a közlekedési rendőrséggel, a bankkal vagy az utazási irodával?

kérdéseit és panaszait.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche