Lehetséges korlátozni a reklámozást a televízióban?

„Mindenki megérti, hogy a reklám a kereskedelem motorja, de miért rontja el ez a motor az emberek idegeit és idejét? Jelenleg a lakosság több mint fele nézi a ZALA-t. Minden rendben lenne, ha nem reklám lenne. Szinte lehetetlen megnézni a műsorokat – minden öt percben tíz percnyi reklám van. Miért kell a reklámért fizetni, és nem a programok kényelmes megtekintéséért? Leonyid Satsura, Vetkovszkij kerület.”

Lehetséges korlátozni a reklámozást a televízióban?pixabay.com

Sergey Turomsha, a RUE Beltelecom kereskedelmi ügyekért felelős vezérigazgató-helyettese:

— A televíziós szolgáltatások nyújtása során a RUE Beltelecom más televíziós szolgáltatókhoz hasonlóan olyan közvetítő médiumként működik, amely biztosítja a már létrehozott televíziós csatornák eljuttatását az előfizetőkhöz abban a formában, ahogyan azokat a szerzői jog tulajdonosától megkapja, és nem vesz részt az alapításban. elosztott televíziós csatornák műsorszórási hálózata. Az egyes tévécsatornák sugárzásának kialakításáért a tulajdonos televíziós társaság felelős. Így a reklámok, a hazai és külföldi gyártású audiovizuális alkotások műsorszórási hálózatba vételéről, valamint a televíziós műsorok adásidejéről az adott televíziós csatornát alkotó televíziótársaság dönt.

Ebben a tekintetben a reklámelhelyezéssel kapcsolatban közvetlenül a televíziós csatornák szerzői jogainak tulajdonosaihoz kell fordulnia.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy a ZALA-előfizetőknek kiosztott csomagokba bármely televíziós csatorna beépítése csak az információs minisztérium engedélyének megszerzése után lehetséges a televíziós szolgáltatásokat nyújtó szolgáltató hálózataiban a televíziós csatornák terjesztésére. Televíziós csatornák (külföldi média) terjesztése az Információs Minisztérium engedélye nélkül nem megengedett.

A ZALA-csomagokban szereplő összes TV-csatorna a Tájékoztatási Minisztérium által jóváhagyott, és hazánkban is engedélyezett.

Tájékoztatjuk, hogy a reklámozás területén az állami szabályozást az elnök, az Országgyűlés, a Minisztertanács, a Monopóliumellenes Szabályozási és Kereskedelmi Minisztérium, a helyi végrehajtó és közigazgatási szervek, valamint a hatáskörükbe tartozó egyéb kormányzati szervek látják el. . Az érintett közigazgatási-területi egységek területén a reklámozás területén működő helyi végrehajtó és igazgatási szervek hatáskörükön belül megvizsgálják a szervezetek vagy állampolgárok megkereséseit és egyéb anyagokat a reklámozási jogszabályok megsértésével kapcsolatban (2007. május 10-i „Reklámtörvény”). 225-Z szám).

Elárasztanak a szomszédai? Cseréltek a boltban? Indokolatlanul büntettek meg? Nehezen oldja meg a mindennapi problémákat a lakás- és kommunális szolgáltatások, a kereskedelem, a közlekedés területén? Nem találja a közös nyelvet a kerületi adminisztrációval, a közlekedési rendőrséggel, a bankkal vagy az utazási irodával?

kérdéseit és panaszait.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche