Life hack: hogyan kell ténylegesen áztatni az edényeket

Milyen gyakran fordul elő, hogy sütés után a serpenyőt a mosogatóban hagyja ázni? Mindennapi szokásainkon néha rendkívül nehéz változtatni. De érdemes megtenni, hogy könnyebb legyen az életed.

Próbálja meg az alapokkal kezdeni – ne hagyja a koszos edényeket a mosogatóban, azonnal mossa el, és mossa el megfelelően.

Hogyan áztassuk be megfelelően az edényeket és serpenyőket

Hogyan kell megfelelően áztatni az edényeket

Az edények megfelelő áztatásának alapja nem az, hogy minél több mosogatószert öntsünk bele és hagyjuk tovább ázni, hanem az, hogy forró vízbe áztatott edényeket. Sokan azt feltételezik, hogy a mosószer oldószerként működik, valójában a víz, nem a szappan vagy a mosószer végzi el a legtöbb munkát, és akkor működik a legjobban, ha forró.

Töltsön meg egy tányért a legforróbb vízzel, amit a csapja ki tud adni, adjon hozzá egy kis mosószert, ha szeretné, és hagyja állni néhány percig. Pontos az áztatási idő az edény méretétől függAmivel foglalkozik: A kisebb edények kevesebb vizet tartanak magukban, és gyorsabban lehűlnek, így előfordulhat, hogy csak egy-két perc áztatási időre lesz szüksége. A nagy serpenyők 10 vagy 15 percig képesek hőt tartani. Amíg az edények áznak, mossa el a többi edényt vagy törölje le a polcokat.

Hogyan tisztítsunk gyorsan egy serpenyőt

Ha nincs forró víz a csapban, vagy sürgősen ki kell mosni a serpenyőt, próbálja ki a „turbóáztatást”. Töltse fel az edényt vízzel, majd helyezze vissza a tűzhelyre, és forralja fel. Csökkentse a hőt, hagyja állni néhány percig, majd óvatosan öntse ki a víz nagy részét.

Hogyan mosogassunk hatékonyan

Most adjunk hozzá mosogatószert és hideg vizet. Ezzel a technikával a legmakacsabb kéreg is eltávolítható!

Korábban arról beszéltünk.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche