A petúnia az egyik legnépszerűbb növény, amely színessé teszi az erkélyeket, teraszokat és kerteket. Könnyű ápolhatóságuk, hosszan tartó virágzásuk és színrobbanásuk minden bizonnyal a legnagyobb erényük. De hogyan lehet ezeket a virágokat még hosszabb ideig és még dúsabban virágzóvá tenni? A házi készítésű műtrágya segíthet, és mindössze néhány fillérnyi előkészületre van szükség.

Egy virágokkal teli erkély vagy terasz sokak álma. A petunia könnyen teljesíti ezt az álmot, mivel hosszú, színes és bőséges virágzási szezonja van. Érdemes azonban mindent megtenni annak érdekében, hogy a petúniák bőséges virágzásának időtartamát meghosszabbítsuk. Különösen azért, mert ez egyszerű házi kezelésekkel is elérhető. És ez nem csak az élesztőről szól. Miről is van szó?

A petúniák sok erkélyt díszítenek. Hogyan lehet őket virágzásba hozni?

A petúniák egyedi virágok, amelyek bármilyen térbe színt visznek. Sokféleségük és hosszú virágzási idejük miatt mindenki számára jó választás. Bár nem nehéz őket gondozni, mint minden virág, gondozást igényelnek.

A trágyázás elengedhetetlen, mivel segít megerősíteni és táplálni a növényt. Ezenkívül a rendszeres trágyázás meghosszabbíthatja a virágzási időszakot, és biztosíthatja a telt virágok gazdag kaszkádját egészen késő őszig.

A legjobb dolog a petúniák etetésében egyáltalán hogy nem kell a boltban vásárolt sajátosságok után nyúlni. Megelégedhetsz házi készítésű műtrágyákkal, amelyek hatékonyak, olcsók és könnyen elkészíthetők. Az egyik legnépszerűbb természetesen az élesztőtrágya, amely értékes tápanyagforrás. Azonban nem ez az egyetlen megoldás.

Házi műtrágya petúniáknak. A megfelelő szubsztrát savassága elengedhetetlen

Ahhoz, hogy a petúniák erőteljesen növekedjenek, célszerű ellenőrizni az egyes fajok talajigényét. A petúniák enyhén savanyú talajban fejlődnek a legjobban. Ezért bőséges és egészséges virágzás érhető el, ha a talaj megfelelően savanyított.

Ezt egy citromsavat tartalmazó házi műtrágyával lehet elérni. Ez a termék kevésbe kerül, és csodákat művel a petúniákkal. A konyhában is szívesen használják, de a kertészkedésben is nagyszerű, mivel segít szabályozni a talaj pH-értékét. Megakadályozza a növény sárgulását is.

Hogyan készítsünk citromsavas műtrágyát petúniák számára? Szerencsére semmi bonyolult nincs benne. Egyszerűen oldjunk fel két teáskanál citromsavat 10 liter vízben. Ezután már csak annyi a teendő, hogy a petúniákat a kész műtrágyával öntözze meg.

Érdekes módon más, savanyított szubsztrátumot igénylő növények is öntözhetők citromsavas műtrágyával. Ide tartozik például az áfonya.

Kapcsolódó cikkek:

A petúniák lenyelik a cserepet. Ismerd meg három házi gyógymódomat a dús virágzásért

Erős konkurencia a hortenziáknak. Nyáron „hógolyókkal” kápráztat el