Luxus szelet. Nagyszerű családi ebéd

Sokak számára a luxus szelet a tökéletes családi ebédet jelenti. Ezt az ízletes, finom zsemlemorzsával és ropogós tésztával bevont húsdarabot általában burgonyapürével, chipsszel vagy akár rizzsel tálalják. Ebben a cikkben tehát azt nézzük meg, hogyan lehet a schnitzelt tökéletesen elkészíteni, és adunk néhány tippet, hogyan lehet ezt a hagyományos ételt tökéletesíteni, hogy az egész család számára felejthetetlen ínyencélménnyé váljon.

Hogyan készítsünk jó zsemlemorzsát a schnitzelhez?

Vegyünk fehér kenyeret, és vágjuk kisebb darabokra. Ezután hagyjuk a kenyérdarabokat a levegőn száradni, amíg ropogósak nem lesznek. Ezt a lépést felgyorsíthatja, ha a sütőben alacsony hőmérsékleten megsüti őket. Ezután már csak annyi a dolga, hogy a megszárított kenyeret – például kézi darálóval – zsemlemorzsává őrölje.

Milyen hús alkalmas a szelethez?

Hagyományosan sertés- vagy csirkehúst használnak a schnitzelhez, de alapvetően bármilyen hús felhasználható ehhez az ízletes ételhez, amelyet egy kalapáccsal vékonyan fel lehet szeletelni. A schnitzelhez alkalmas, de kevésbé hagyományos húsok közé tartozik például a borjúhús, a pulyka vagy a bárány is. Fontos, hogy jó minőségű és friss húst válasszunk. A schnitzelhez a legmegfelelőbb hús a combhús, amely kevésbé kemény és szaftosabb.

Hozzávalók a luxus szelethez

A tökéletes családi ebédhez egy ízletes schnitzel formájában természetesen fejenként 150-200 grammra lesz szüksége az Ön által preferált húsból és előre elkészített zsemlemorzsára. Továbbá két tojás, sima liszt, egy kevés tej, só és vaj vagy olaj a sütéshez.

Hogyan készítsünk luxus steaket

Készítsük elő az összes hozzávalót, puhítsuk meg és sózzuk meg ízlés szerint a szeletet. Egy sekély tálban verjük fel a tojásokat egy kevés tejjel. Egy második sekély tálban készítsük el a sima lisztet, egy harmadikban pedig a zsemlemorzsát. A szeletet először a lisztbe mártjuk, hogy teljesen bevonja, majd a tojásos-tejes keverékbe mártjuk – a szeletet is teljesen be kell vonni.

Végül a szeletet mindenütt panírozzuk be zsemlemorzsába. Melegítsünk fel egy serpenyőt olajjal vagy vajjal közepes lángon. Ezután tegyük bele a szeletet, és süssük mindkét oldalát 3-4 percig, vagy amíg a háromrétegű réteg aranyszínű nem lesz. A kész szeletet tegye át egy tányérra, és tálalja kedvenc köretével, például burgonyasalátával, chipsekkel vagy főtt burgonyával.

Forrás: A szeletet a következő receptek alapján készíthetjük el:

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche