Macskakérdés: hogyan készítsük fel az állatot és az otthont az indulásra

Az élet helyzetei nagyon különbözőek, és lehetetlen mindent előre látni. Ha úgy történik, hogy utaznia kell, és egyedül kell otthon hagynia a macskáját, akkor jobb, ha jól felkészül a távollétére. Fontos, hogy ne csak az állat rendszeres táplálkozásáról, hanem érzelmi állapotáról is gondoskodjunk.

Az állatorvoslás szakértői a portál anyagában biztosítják, hogy a macskák nem olyan tartózkodó állatok, mint gondolnánk. Valójában nagyon értékelik a társaságunkat, és ugyanúgy szükségük van szeretetre, mint más állatokra.

Meddig lehet egy macskát egyedül otthon hagyni?

Hogyan hagyjunk egyedül otthon egy macskát

A kérdésre adott válasz nem biztos, hogy nagyon boldoggá tesz, mert nem baj, ha egy macskát egyedül hagysz otthon szó szerint 24 órán keresztül, nem tovább. Nem elég egyszerűen sok élelmet és vizet hagyni, mert fontos figyelembe venni a biztonsági kérdéseket és a macska érzelmi állapotát is.

Ha a macskák stresszesek a gazdi hosszú távolléte miatt, akkor stressz alakulhat ki bennük, amelyet különféle tünetek kísérnek:

  • hányás
  • étvágytalanság
  • hasmenés
  • a tálca használatának megtagadása.
Állatgondozás

Ezenkívül a szakértők megjegyzik, hogy a macskák számára hagyott automata etetők meghibásodhatnak, és az állatot táplálék nélkül hagyhatják. Ezért az érzelmi instabilitáshoz a táplálkozással kapcsolatos probléma is hozzájárulhat.

Mi a teendő, ha több napra magára kell hagynia macskáját

Macskakérdés: hogyan készítsük fel az állatot és az otthont az indulásra – 3. sz

Ha feltétlenül otthon kell hagynia macskáját több napra, akkor fel kell készülnie az indulásra:

  1. Keress egy macskagondozót. Kérje meg barátait, családját és szomszédait, hogy naponta legalább egyszer ellenőrizze kedvence állapotát. Az etetés mellett fontos az is, hogy időben cseréljük ki az almot a macska biliben.
  2. Vásároljon golyós adagolót vagy puzzle adagolót. Ennek a speciális kütyünek van egy lyuk, amelyen keresztül ételt tölthet. A furat mérete állítható. A macskája a földre gurítja a labdát, és az étel kiömlik belőle.
Macskakérdés: hogyan készítsük fel az állatot és az otthont az indulásra – 4. sz
  1. Vásároljon új biztonságos játékot. Próbáld meg előre beadni a macskádnak, hogy megszokja és érdeklődni tudjon.
  2. Telepítsen webkamerát vagy bármilyen más típusú videó megfigyelőt, hogy távolról figyelhesse macskáját, amíg távol van.
  3. Biztosítson „meleg pihenőhelyet”, például macskaágyat vagy takarót arra az esetre, ha a cica megfázik.
Macskakérdés: hogyan készítsük fel az állatot és az otthont az indulásra – 5. sz

Szeretnénk még hozzátenni, hogy a macskák számára fontos, hogy a víztartályokat a lakás körül különböző helyeken helyezzék el. Indulás előtt vizsgálja meg a lakást, házat is, hogy vannak-e szabadon hozzáférhető tárgyak és anyagok, amelyek veszélyesek lehetnek az állatokra.

Vigyázz kedvenceidre, mert felelősek vagyunk azokért, akik…

Nemrég írtunk arról, hogy…

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche