Megduplázza a paradicsomtermést: Adja a földhöz ültetéskor

Az egészséges talaj a paradicsom sikeres termesztésének kulcsa. Ebben a cikkben megtudhatja, hogyan lehet hatékonyan megfékezni a gombabetegségek, különösen a Phytophthora infestans terjedését, amely a paradicsom egyik legsúlyosabb betegségének számít.

Megelőzés és talajvédelem

1. Talajelőkészítés:

A gödör kiásása: Kezdetben ássunk egy körülbelül 50 cm mély gödröt.

A hasznos elemek megőrzése: A fű eltávolításakor ügyeljünk arra, hogy megőrizzük a paradicsom növekedéséhez szükséges hasznos elemeket.

2. A kulcsfontosságú összetevők hozzáadása:

Kálium-hidrogénkarbonát és mezőgazdasági mész: Keverje össze a talajt kálium-hidrogénkarbonáttal és mezőgazdasági mésszel. Ezek az összetevők hatékonyak a gombák és a kártevők elleni védekezésben, a kálium-bikarbonát különösen hatékony és környezetbarát.

Alkalmazás: A keveréket a növény körül a gyökérzónában szórja szét a növény föld alatti védelme érdekében.

3. Vigye fel a levelekre:

Permetezés: Ha a tavasz nem túl nedves, készítsen permetszert kálium-hidrogénkarbonátból, mezőgazdasági mészből, szappanból és olajból 4 liter vízben hígítva, és vigye fel a paradicsomlevelekre.

4. Mulcsozás és védelem:

Mezőgazdasági fólia használata: Megakadályozza a talajból elpárolgó penész legnagyobb hatását.

Gondos mulcsozás: A talaj mulcsozásakor ügyeljünk arra, hogy ne fújjuk le a szalmát, mert így penészspórákat juttathatunk a talajba.

5. Vetésforgó és a szerszámok fertőtlenítése:

A fertőzés megelőzése: A szezon után, ha problémái voltak a Phytophthora infestans-szal, ne használja ugyanazt a helyet vagy ugyanazt a talajt az új palánták számára.

Tisztítóeszközök: Fertőtlenítsen minden olyan eszközt, amely érintkezésbe kerülhetett a szennyezett talajjal.

Ezek a lépések segítenek megvédeni a paradicsomot a gombától és a penésztől, javítják a talaj egészségét, és potenciálisan megduplázzák a terméshozamot vegyszeres permetszerek használata nélkül. A természetes megközelítések nemcsak a növényeit védik, hanem a fenntartható gazdálkodási gyakorlatot is elősegítik.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche