Mit vethetünk a hagyma után? A szezon már javában tart, és sokan azon gondolkodnak, hogy mit vethetünk és ültethetünk, hogy a legnagyobb termést kapjuk. Kiderült, hogy egyes zöldségek erőteljesen és egészségesen fejlődnek a hagyma után, másoknak viszont nem sok esélyük lesz a gyarapodásra. Mire érdemes összpontosítani?

A zöldségvetés szezonja javában tart, és ez a legjobb időszak arra, hogy gondoskodjunk a növényekről, majd bőséges termést takarítsunk be. Azt azonban nem mindenki tudja, hogy egyeseket nem szabad egymás után ültetni vagy vetni, mert akkor semmi sem fog nőni. Mi a helyzet a hagymával? Figyeljünk oda ezekre a fajokra, és győződjünk meg arról, hogy kiültethetők-e.

Mit vethetünk a hagyma után? Ezek a növények szépen fognak nőni

A hagyma egy jellegzetes illatú zöldség, amelyet a legtöbben minden nap fogyasztunk. Számos tápanyagot és vitamint tartalmaz, amelyek jótékony hatással vannak a szervezetre. Adhatjuk salátákhoz, húsokhoz vagy főtt ételekhez.

Kiderült, hogy a hagymatermesztés után érdemes elvetni és elültetni a földbe néhány más zöldséget is, amelyek jól fejlődnek. Az a tény, hogy a hagyma korábban a földben termett, nagy terméshozamot fog eredményezni.. Milyen növényekről van szó?

Ezek közé tartozik az uborka, a sárgarépa, a spenót, a retek, a petrezselyem, a cékla és a saláta. A hagyma korábbi jelenléte segít ezeknek a növényeknek abban is, hogy elkerüljék az olyan betegségeket, mint a delia antiqua, a sárgarépa-fertőzés és a dohányfoltosság.

Milyen zöldségeket ne ültessünk egymás után? Akkor mondjon le a hagymáról, mert csak gyenge termést fog aratni.

A vasszabály a következő: pa hagymákról, ne ültessünk növényeket a hagymafélék családjából. Ezek közé tartoznak fokhagyma, mogyoróhagyma, póréhagyma és természetesen a hagyma. Ennek oka, hogy a növények tápanyagigénye hasonló, és ugyanazokra a kártevőkre és betegségekre érzékenyek.

A hagyma már sok minden jót kiszívott a talajból, ezért nincs sok értelme, mert sok esetben a tápanyagok és a műtrágyák még néhány évig nem segítenek.

Ezenkívül ültetés kihagyása különleges zöldségek, mint például Zöldbab és minden keresztesvirágú zöldség (brokkoli, kelbimbó, káposzta, karfiol, kelkáposzta, bok choy, rukkola, vízitorma, vízitorma, vízitorma és mustár…). Egyikük sem fogja jól fogadni a hagymát, és minden fáradozásod kárba vész.

Kapcsolódó cikkek:

Mikor kell átültetni a paradicsomot? Mikor ültessük át a palántákat, mikor tegyük meg

Mikor kell céklát vetni? Az ideális időpont már csak a sarkon van. Ne hagyja ki, mert a hatalmas gumókból semmi sem lesz.