Megkapod a rendelt ajándékokat a zárlat alatt? Szoktatok venni őket kis boltokban?

A 2020.12.21-től tervezett lezárás elsősorban a kiskereskedelmi egységeket érinti. Azok, akik személyes átvétellel rendeltek csomagot, a zárlat alatt is átvehetik.

Hogy karácsony előtt se fogyjon ki a szeretteinek rendelt ajándékokból…
A kiszállítási pontként is funkcionáló kiskereskedelmi üzletek a tervezett zárva tartás ideje alatt is nyitva tarthatnak. Azok, akik személyes átvétellel rendeltek csomagot, a zárlat alatt is átvehetik. „A kézbesítési pontokat a postai hálózat szerződés alapján postai szolgáltatást nyújtó helyeként emlegetik. Kivétel vonatkozik rájuk, így a zárlat kezdete után is nyitva maradhatnak. Ha valaki csomagot rendel, akkor probléma nélkül átveheti az átvételi ponton” – mondja Alexander Jančo, a Zásielkovna na Slovakia vezérigazgatója. Ugyanakkor arra kéri vásárlóit, hogy ne hagyják az utolsó pillanatra a karácsony előtti vásárlást. A kézbesítő cégek rendkívül elfoglaltak a karácsony előtti utolsó napokban.

Mivel a kiskereskedelmi üzletek 2012.12.21-től zárva tartanak, a kézbesítők a vásárlások internetre történő átterelésére és ezzel összefüggésben a kiszállítás iránti érdeklődés növekedésére számítanak. „Új intézkedéseket vezetünk be annak érdekében, hogy kezelni tudjuk a rohanó rendeléseket. Kiszállítási pontjaink megnövelték kapacitásukat a küldemények feldolgozására. Ezzel egyidejűleg felgyorsítjuk a küldemények áramlását. A karácsonyi szezonban csökkentettük a raktározási idő napok számát 5 napra. Célunk, hogy ebben a szezonban minden megrendelt küldeményt, különösen a karácsonyi ajándékokat, biztonságosan és időben, a fa alá szállítsuk ügyfeleinknek” – mondja Alexander Jančo.

Az üzemek bezárása a jelenlegi több mint 1100 üzletből csak minimálisan érinti. „Javasoljuk, hogy mindig ellenőrizze weboldalunkon az átadóhely elérhetőségét. A nyitvatartási idő egyes eladóknál módosulhat. Ebben az esetben javasoljuk mobilalkalmazásunk használatát, ahol a vásárló megtekintheti a nyitvatartási időt, a a küldemény állapotát, és mindig rendelkeznie kell a jelszavával, hogy átvegye” – mondja Alexander Jančo.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche