Megnevezte azokat a kifejezéseket, amelyek a leginkább sértik a nőket

A pszichológusok olyan kifejezéseket azonosítottak, amelyek különösen sértik a nőket. Sokukat olyan férfiak ejtik ki, akik partnerük megalázásával próbálják igazolni magukat vagy megállapodni – írja a planet-today.ru.

Megnevezte azokat a kifejezéseket, amelyek a leginkább sértik a nőketFotó a medium.com-ról

A pszichológusok kiemelnek egy kifejezést, amely Jane Fonda modellhez és írónőhöz tartozik: „Ahhoz, hogy ne váljon a probléma részévé, nem szabad hallgatnia róla.” Aztán jön a kifejezés: „Te főzöl, és rosszabbul nézel ki, mint a barátom felesége.” Ez egy nő közvetlen szemrehányása és megaláztatása. „Ha könnyeket kezdesz hullatni, abbahagyom a beszélgetést” – ebben az esetben az illető kétségbeesett, és továbbra is megengedi magának, hogy ultimátumokat terjesztsen elő, megtiltva, hogy sírjon. Végül ő kerül ki győztesen.

Egy másik sértő mondat: „Ha nem felelek meg neked, elhagyhatsz.” Ilyen helyzetben a partner manipulálja a szeretett személyt. A pszichológusok a következő kifejezésre is rámutatnak: „Lehetetlen veled kommunikálni a nőnapotokon.” Megjegyzendő, hogy egy rossz modorú férfi ezt mondhatja, hogy megmutassa felsőbbrendűségét. Kellemetlen, ha egy férfi azt mondja: „Mindenre rosszul emlékszel!” Ebben az esetben gyávasága miatt a legegyszerűbb megoldáshoz folyamodik – a nőt hibáztatja ahelyett, hogy beismerné a hibáját.

Kellemetlen érzéseket okoz a „Te voltál az, aki lebuktál!” kifejezés, amikor egy férfi megpróbálja a problémát a kedvesére terelni. Egy másik mondat sértő: „Te megőrültél! Csak egyszer csaltalak meg!” Az ilyen szavak állítólag igazolják azt a partnert, aki nem tudott hűséges maradni. Erről a Planet Today című médiakiadvány számolt be.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche