Úgy néz ki, mint egy romantikus filmbeállítás hősnője. Ez egy ágyásrózsa, amely majdnem úgy néz ki, mint a bazsarózsa. Akár 1 m magasra is megnő, és megfelelő gondozással bőségesen virágozhat. Hölgyeim és uraim, ez egy igazi kerti hercegnő, a ‘Herzogin Christiana’ rózsa.

  • Egy romantikus filmből ismert kertről álmodik? Ennek a jelenetnek a hőse lehetne a „Herzogin Christiana” ágyásrózsa.
  • Az említett rózsa külsőre – pomponszerű virágai miatt – a bazsarózsára hasonlít.
  • A ‘Herzogin Christiana’ nem különösebben nehéz a gondozása, de érdemes neki megfelelő helyet biztosítani a kertben. Gyönyörű megjelenésével biztosan meghálálja majd.

Romantikus, finom, jellegzetes pom-pom alakú gömbölyded virágokkal. Ez a gyönyörű kerti növény egy dán hercegnőről kapta a nevét, aki a 17. században egy szász uralkodóhoz ment feleségül.

Megtévesztően hasonlít a bazsarózsára. A rózsa nagy sikert aratott a kertészek körében

A Parfuma csoport egyik legnépszerűbb rózsafajtájáról van szó. A ‘Herzogin Christiana’ ágyásrózsa nem véletlenül sláger a kertészek körében.

Az ágyásrózsák közé tartoznak a többvirágú rózsák, csokor rózsák és fajtáik., amelyek tömör habitusúak és közepes magasságúak. Különösen nagyra értékelik őket nagyszámú viráguk és változatos formáik miatt. A legtöbb ágyásrózsafaj hosszan és bőségesen virágzik – egyes esetekben a virágzás júniusban kezdődik és októberben ér véget.

A „Herzogin Christiana” rózsa különleges tulajdonságai? Említett pompás, hivalkodó virágok, amelyek úgy néznek ki, mintha egy romantikus film díszletében játszanának főszerepet. A rózsa megjelenése megtévesztően emlékeztethet kertjeink másik királynőjére, a bazsarózsára. A ‘Herzogin Christiana’ virágai fehér színűek, középen lágy rózsaszínű foltokkal. A virágzás során a szirmok addig nyílnak, amíg a virág gömb alakúvá nem válik.

‘Herzogin Christiana’ rózsa: követelmények

A ‘Herzogin Christiana’ rózsa nem igényel bonyolult gondozást. A cserje gyakran eléri az 1-1,20 m-es magasságot, és dús virágokkal borított. A növény egyetlen és kicsi csemetéből is erőteljesen gyökeresedik.

Ezen kívül ez a fajta a télálló rózsák csoportjába tartozik, így jól tűri a több fokos fagyokat. A szezon végeztével nem kell külön védeni. Mit kell észben tartanod, ha azt szeretnéd, hogy a rózsád gyönyörű kerti dísz legyen? Kezdd azzal, hogy megbízható forrásból választod ki a megfelelő palántákat. Ki kell választania egy helyet amely jól kitett a napfénynek, de védett a széltől. Jól lazított és humuszos talajra van szüksége.

A kertészek a gombabetegségekkel, például a lisztharmattal szembeni ellenállóképessége miatt is nagyra értékelik ezt a fajtát. (dísznövénybetegség, amelyet a levélnyél mindkét oldalán megjelenő fehér, porszerű virágzás jellemez). és a fekete levélfoltosság (a gomba által okozott Diplocarpon rosae, amely mind a szabadföldi, mind az üvegházi rózsafajokat érinti).

Kapcsolódó cikkek:

Kerti rózsáidat minden szomszédod megirigyelheti. Csak használd ezt a kondicionálót

Szórja a rózsabokor alá. Egész nyáron virágozni fog