Melegítsünk fel egy serpenyőt, és adjunk hozzá bőven sót. Újra olyan lesz, mintha új lenne, karcmentes.

Ételt melegítünk és sütünk rajta, így naponta többször is használatba kerül. Ennek következtében rövid idő után már nem néz ki olyan jól, mint az elején. Javasoljuk, hogyan lehet megmenteni a karcos serpenyőt.

Egy serpenyőnek megvannak a maga korlátai, ami azt jelenti, hogy nem tarthat örökké. Tartósságához fontos a megfelelő és rendszeres ápolás. Gyakran előfordul, hogy a serpenyő megég főzés közben, vagy ami még rosszabb, csúnya karcolások jelennek meg a felületén, és elveszíti a tulajdonságait. Ahelyett azonban, hogy a kukába dobná a serpenyőt, próbálja ki ezt a módszert.

Hogyan mentsük meg a karcos serpenyőt?

Sokak számára a karcos serpenyő igazi rémálom, mert nehéz használni, és még nehezebb elmosni. Általában mi magunk is bűnösök vagyunk ebben, mert rossz eszközökkel keverjük vagy forgatjuk az ételt, és ezzel megkarcoljuk a felületét.

Szerencsére kiderül, hogy ezzel még nincs vége a használatának, hiszen könnyen és különösebb erőfeszítés nélkül helyreállítható. Csak mossuk el alaposan a serpenyőt, majd papírtörlővel szárítsuk meg a bevonatot. A következő lépés az, hogy felmelegítjük a serpenyőt, és nagy mennyiségű sót öntünk rá.

Az időzítés kulcsszerepet játszik ebben a trükkben, ezért várd meg, amíg a só megbarnul, és néhány perc múlva töröld le egy törülközővel. Ez a módszer öntöttvas és alumínium serpenyőknél is jól működik. Teflonból készült serpenyőkhöz azonban nem ajánlott ez a trükk.

@s_lou92 Serpenyő hack, ha ragad. #LiftLockPop #moneysavingtips #cleaninghacks #deepclean #cleaningaccount #serpenyő #fyp #foryou #tablesalt ♬ eredeti hang – Sophie Louise

Mit tegyünk a leégett serpenyővel?

A másik bosszantó probléma a serpenyőkkel az, hogy szeretnek megégni. Ez általában akkor történik, amikor a legkevésbé számítunk rá, figyelmetlenségünk miatt. Ilyenkor érdemes gyorsan cselekedni, és a még meleg serpenyőt víz és mosogatószer oldatába áztatni.

Ezáltal a szennyeződés szépen felszívódik, így könnyebb lesz a tisztítás. Gyakran azonban a kosz olyan makacs, hogy több órát is igénybe vesz, mire a serpenyőből eltűnik az égett maradék, és senki sem szereti megerőltetni magát. Ezért csak készítsen 2 evőkanál ecet és 1/2 csésze víz keverékét, amely minden festetlen felületen jól működik. Áztassa benne a serpenyőket néhány percig, mielőtt elmosogatná őket, mint egy hagyományos serpenyőt. Az égett foltok rövid időn belül eltűnnek.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche