Melyik a legalkalmasabb csomagolás a kenyérhez? Mit tehetsz, hogy tovább tartson?

A kenyér nem hiányzik egyetlen otthonról sem, és egyike azoknak az élelmiszereknek, amelyeket nagyobb mennyiségben veszünk, mint amennyit étkezés közben elfogyasztunk. Hogyan tárolod, ami megmaradt, hogy ne száradjon ki? Íme a legjobb csomagolás a kenyérnek az élettartam meghosszabbítására.

A megfelelő csomagolás meghosszabbíthatja a kenyér / Shutterstock élettartamát

Friss kenyér, még melegen a sütőből, finom. Legyen szó házi készítésű vagy kézműves pékségből, igazi élvezet minőségi vajjal, sajttal vagy bármi mással, amivel enni szeretnéd.

Bár a friss kenyér kétségtelenül ízletesebb és egészségesebb, mint a bolti előrecsomagolt kenyér, van egy nagy hátránya, a rövid eltarthatósága. Nem tartalmaz tartósítószert vagy egyéb élelmiszer-adalékanyagot, amely hosszabb ideig segíti a bolti kenyér frissességét.

A kézműves kenyér eltarthatósága mindössze két-három nap. Ezt követően észre fogod venni, hogy megkeményedik és/vagy penésznyomok vannak rajta. Ha optimális körülmények között tartja, tovább tarthat. Az egyik tipp, hogy a kenyeret ne tartsuk nejlonzacskóban.

Mi a megfelelő csomagolás a kenyér tárolására

Amikor friss kenyeret tárol, le akarja lassítani azokat a folyamatokat, amelyek kiszárítják, megkeményedik és penészedéshez vezetnek. A friss kenyér megromlik a légáramlás hiánya miatt – ha penészgomba jelenik meg, vagy esetleg megkeményedik – a kiszáradás miatt.

Tudd meg te is. Nézze meg, hogyan készítheti el a lehető legjobban.

A legkényelmesebb dolog, amire gondolhat, ha műanyag zacskóban tárolja, hogy megvédje. Ez nem jó ötlet! A penész különösen akkor jelenik meg, ha a környezet különösen meleg vagy párás, például a hűtőszekrényben vagy a konyhapulton. A meleg vagy nedves levegő sokkal gyorsabban romlik a kenyérben.

Friss kenyérhez a legalkalmasabb csomagolás a papírzacskó, lehetőleg zárva. Tartsa a konyhapulton, a lehető legtávolabb a tűzhelytől vagy a mosogatógéptől, ahol a gőz távozhat.

A kenyér fagyasztása segíthet

A kenyér tartósításának legjobb módja, ha hűvös, száraz, sötét helyen tárolja. Ez lehet kenyeres doboz vagy papírzacskó. De mi van, ha tudod, hogy néhány napig nem eszed?

A kenyér hűtőszekrényben tartása felgyorsítja az érlelési folyamatot. Nem a legjobb ötlet ott tartani. A fagyasztó viszont jó hely bármilyen kenyér tárolására. Ez az egyetlen helyzet, amikor műanyag zacskót használhat.

Fedezze fel és legyen bolyhosabb. A recept, amely segít a legjobb eredmény elérésében.

Lefagyaszthatod az egész kenyeret és a szeletelt kenyeret is. Le is fagyaszthatod adagonként, így ki tudod venni a szükséges mennyiséget.

Hűtőben kiolvaszthatod, ha kiveszed a műanyag zacskóból. A szeleteket közvetlenül a kenyérpirítóba is helyezheti. A fagyasztott kenyér a sütőben 180°C-on 25-30 percig melegíthető. Megint friss kenyered lesz.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche