Melyik a legjobb napszak a munkahelyi e-mailek megválaszolására?

A szabadúszókat néha nehéz megszervezni

Folyamatosan minden nap kapcsolatban vagyunk a Föld bármely pontjáról, ahol van internet, és ez egyszerre áldás és átok. A közösségi oldalakról és az e-mailekről minden üzenet valós időben érkezik, ami viszont azt jelenti, hogy a munkához is bármikor elérhetőek vagyunk, ami kicsit aggasztó.

Ezért fontos, hogy a nap folyamán megkülönböztessük a különböző tevékenységek időpontját. A szabadúszók számára azonban ez komoly kihívásnak bizonyul, mivel saját maguk alakítják ki munkanapjukat és munkaidejüket.

Amikor folyamatosan válaszolunk az üzenetekre, a koncentráció lényegesen nehezebbé válik, és végső soron megszakítja a munkafolyamatot. Ez akadályozza azt is, hogy átgondolt válaszokat adjunk és a legjobb döntéseket hozzuk.

Mi a legjobb módja ennek a folyamatos levelezésnek?

Ha e-mailekre kell válaszolni, nem jó reggel elsőnek lenni.

Teljesen normális, ha gyorsan akarunk reagálni, de ez jelentősen megzavarhatja a koncentrációt. Két óra e-mailek megválaszolása után nehezebb összpontosítani és elvégezni a dolgokat.

Az éjszaka szintén nem a legalkalmasabb időszak erre a tevékenységre, mivel akadályozza a minőségi pihenést és a gyógyulást. Mi a legalkalmasabb idő az e-mailekre? Erre a legjobb a délutánt – dél és 16 óra közötti időt – fenntartani.

Hasznos lesz egyfajta rendszer előkészítése is, mivel más-más rendszer működik különböző emberek és tevékenységek számára.

Általánosságban elmondható, hogy az e-mailezést 20 perces időközönként javasoljuk. 20 percet töltünk ezzel a tevékenységgel, majd bezárjuk a levélböngészőt, hogy a fontosabb feladatainkra összpontosíthassunk.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche