Melyik hús ízlik a legjobban grillen?

A hús nagyon jó minőségű fehérjét tartalmaz – ideális az izmok számára. Ugyanakkor a fehérjében gazdag ételek hosszú ideig jóllakottságot kölcsönöznek Önnek, és ezáltal segítik a fogyást.

Íme a 4 legfinomabb grillezett hús.

1. A pulykahús zsírszegény.

A pulykamell az egyik legkedveltebb sovány hús, mert mindössze 1 gramm zsírt és 107 kalóriát tartalmaz 100 grammonként, a zsírtartalom azonban attól függ, hogy mennyit akarunk grillezni.

Más szóval: a bőrös pulykahús (például a pulykacomb) sokkal gazdagabb ízű, de sokkal zsírosabb is, míg a mellhús puhább, ezért jobb választás.

2. A marhabélszín mindig nagyszerű grillezési lehetőség.

A marhahús mindent tartalmaz, amire a szervezetnek szüksége van – fontos B-vitaminokat, jól emészthető vasat és természetesen rengeteg fehérjét. A marhahús fehérje jól emészthető és nagyon kedvező aminosav profillal rendelkezik.

Fontos azonban, hogy melyik darabot választja, mivel a különböző marhahúsdarabok megjelenése, íze és zsírtartalma nagyon eltérő: a hátszín és a steak is alacsony zsírtartalmú választás. De kerülje a látható zsírral rendelkező steakeket, például a rib eye steaket. Alternatív megoldásként vegyen ki egy marhabélszínt. Süthetsz egészben és egyedi medalionok formájában is.

3. Zsírszegény, magas fehérjetartalmú csirkemell

A csirke nagyon népszerű sovány hús. A csirkemell filé 100 grammonként 24 gramm fehérjét és csak 1 gramm zsírt tartalmaz. Ez azonban csak a bőr nélküli csirkedarabokra vonatkozik, mert a ropogós bőr növeli az étel zsírtartalmát.

Ezért a csirkecomb bőrrel való sütése nem a legjobb megoldás, ha az alakját figyeli. Mert a csirkecomb 20%-kal több zsírt tartalmaz. Ugyanez vonatkozik egyébként a csirkeszárnyra is.

4. A bárányfilé egészséges és sovány hús

Legyen szó sütve, sütve vagy párolva, a báránykaraj sok ételhez és körethez illik, ráadásul zsírszegény. Ideális minimális kalóriafogyasztású grillezéshez, mivel mindössze 4 gramm zsírt tartalmaz 100 grammonként.

Bár a báránykaraj remek, a népszerű báránykarajról sajnos nehéz ezt elmondani a bennük lévő zsír miatt.

Tanács

A hús mellé mindig tálalj finom grillezett zöldségeket vagy friss salátát – így a grillezésed egy teljesen egészséges esemény lesz.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche