Melyik kanál és mikor használható: teljes útmutató 7 féle evőeszközhöz

Úgy tűnik, semmi sem egyszerűbb egy kanálnál. És nem valószínű, hogy bárkinek is problémái lesznek a használatával. Hiszen a kisgyermekek is tudják, hogyan kell a kanalat használni.

„És itt – írja –, ön súlyosan téved, mivel többféle kanál létezik, és mindegyiknek megvan a maga funkcionális célja.”

Nem tudja, melyik kanál mire van szükség? Összeállítottunk egy listát ezen evőeszközök 7 legnépszerűbb típusáról, és elmondtuk, miért van szükség rájuk, és hogyan kell helyesen használni.

Egy evőkanálnyit használunk leggyakrabban, amikor mindennapi ételeket fogyasztunk. Felülete nagyobb, mint egy teáskannáé, így ideális ilyen feladatra. Néha evőkanál is használható tálaló kanálként.

A következő leggyakrabban használt egy teáskanál. Az étkezővel ellentétben sokkal kisebb méretű, kisebb a felülete. Főleg cukor, kávé vagy tejszín hozzáadására használják italokhoz. Néhány fűszerezéshez teáskanálokat is használnak.

Ahogy a neve is sugallja, ez a kanál kifejezetten leves fogyasztására készült. A végén egy nagy kerek tál található, így ideális folyékony ételekhez. A leveses kanál nyele is elég vastag – ez biztosabb fogást biztosít.

A leveses kanalak különböző méretű és formájúak, így kiválaszthatja az igényeinek megfelelőt.

A salátákhoz külön kanálfajta is létezik. Ezek a kanalak általában fából készültek, széles nyéllel. Hozzávalók keverésére és tálalásra használhatók. Ha szeret otthon salátákat készíteni, akkor jó ötlet lenne egy ilyen kanál vásárlása.

A tálaló kanál ételek tálalására szolgál. A végén mélyebb tál és hosszú fülek találhatók. Ez ideálissá teszi nagy mennyiségű étel egyidejű kikanalazására.

A desszertek elkészítéséhez desszertekanalat kell használni. Több mint egy teáskanál és kevesebb, mint egy evőkanál. Meglehetősen hosszú nyele van, és nem kerek, hanem ovális vagy szögletes alap a végén, így fel lehet venni egy bizonyos adag desszertet.

A bárkanál nélkülözhetetlen eszköz a koktélkészítéshez. Hosszú spirális fogantyúja lehetővé teszi, hogy elérje a magas poharak és kancsók alját, és jól összekeverje a hozzávalókat. Ha pedig szeretsz koktélokat készíteni, akkor ezt a kanalat mindenképpen meg kell vásárolnod otthoni bárodhoz.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche