Melyik snack segít az érett nőknek a fogyásban? Nem fogod elhinni

Érdekes kutatások meggyőzték arról, hogy a kakaócsemege segít az emberiség gyengédebb felének megszabadulni a felesleges kilóktól. Szakértők szerint az étcsokoládé hatékonyabb a túlsúly ellen a középkorú nőknél, mint a fiatalabb vagy idősebb hölgyeknél. A fogyasztásának időpontja is fontos.

A kutatási eredmények azt mutatják, hogy minél több tejcsokoládét ettek a posztmenopauzás nők, annál többet híztak.
Egy kis csoki, kevesebb éhség

Ez egy viszonylag kis vizsgálat posztmenopauzás nőkön, de lenyűgöző eredménnyel. Az elkészítő tudósok szerint kis mennyiségű csokoládé fogyasztása befolyásolja a teljes kalóriabevitelt. Azt állítják, hogy elég egy darab keserű finomság, és a szervezet a testzsír elégetésével hálálja meg, ha hosszú ideig fogyasztjuk. Amint a szakértők rámutatnak, a csokoládé az alvási ciklust és a jobb fizikai aktivitást is segíti másnap. Érdekes, hogy lefekvés előtt egy órával és ébredés után egy órával a csokoládé fogyasztása sajátos hatással van az emberiség szelídebb felének szervezetére.

Kísérlet tejváltozattal

Annak érdekében, hogy megértsék a csokoládé jelentőségét az étrendben, a tudósok először a tejcsokoládé fogyasztásával foglalkoztak. Ez a finomság körülbelül 50% kakaót, nagyobb mennyiségű cukrot és tej- vagy tejszínkomponenst tartalmaz. Nem szabad elfelejteni, hogy minél kevesebb kakaó van a csokoládéban, annál több finomított cukrot tartalmaz. A kakaó jó energiaértéke tehát a zsírból és a cukorból származik. Ebből a szempontból a tejcsokoládé egy kalóriabomba.

Középkorban a hormonok hallgatnak

Közel húsz posztmenopauzás nő vett részt a kutatásban tejcsokoládéval. Egyszerű feladatuk volt. Minden nap egy tábla tejcsokoládéval, azaz hozzávetőleg 100 grammal kedveskedhettek az említett finomságból. Úgy gondolják, hogy a posztmenopauzás nők kevesebb nemi hormont, különösen ösztrogént termelnek szervezetükben. Ez az állapot összefügg például a súlygyarapodással. A kutatás vezetője, Frank Scheer, a bostoni Brigham and Women’s Hospital munkatársa azért választotta a tejcsokoládét, mert annak magasabb a kalóriatartalma, mint a keserű „testvérének”.

Állítólag javítja az alvást is

A kutatási eredmények azt mutatják, hogy minél több tejcsokoládét ettek a posztmenopauzás nők, annál többet híztak. Ebben az esetben a tanulmány szerint az a szabály, hogy minél idősebbek a hölgyek, annál nagyobb a súlygyarapodás kockázata. Ezzel szemben az étcsokoládé élvezete jobb híreket hozott az idősebb nők számára. Hiába nassoltak rendszeresen étcsokoládét, nem vettek észre testsúlynövekedést. Az ébredés után egy órával elfogyasztott keserű finomság csökkentette az édesség utáni vágyat és elfojtotta az éhséget a posztmenopauzás nőkben. Az ízletes „édesség” hozzájárult a gyorsabb zsírégetéshez, az anyagcseréhez és a fokozott fizikai aktivitáshoz. Ráadásul este egy kis csoki segített jobban aludni. A tudósok szerint ez összefügg azzal, hogy az étcsokoládé serkentette a melatonin hormon termelődését, ami a jó éjszakai pihenéshez kapcsolódik.

Egy darab csodákra képes

A szakértők kifejtik, hogy az elalvás és az ébredés helyes időzítése jelentős hatással van az anyagcserére és így a teljes testsúlyra is. A „rossz” időpontban történő étkezés megzavarja ezt a ritmust, és egyre éhesebbnek érezzük magunkat. A negatív szokások közé tartozik az is, hogy lefekvés előtt nehéz ételeket eszünk, amelyek lelassítják az anyagcserét, és gyorsabban rakják le a zsírt a kockázatos testrészeken. Ha hozzáadunk egy darab étcsokoládét az étrendünkhöz, csökken az édes ételek iránti étvágyunk, és így az össztestsúlyunk is.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche