Mennyi az esélye annak, hogy egy farkcsóváló kutya megkísért?

Amikor egy kutya csóválja a farkát, nem feltétlenül boldog, bár a legtöbb esetben valóban az. Néha azonban ezt teszi, és nem fejezi ki örömét. Ezért soha ne simogasson idegen kutyát. Lehet, hogy a farkát csóválva akar megbarátkozni veled, de ez nem jelenti azt, hogy leülsz vele.

Ha a kutya igazán boldog, sok más dolog is rákerül a farokcsóválásra. A kutya általában hangokat ad ki, néha vidáman ugat, ül vagy a hátára gurul.

A mozgó farok egyik oka egészségügyi problémák is lehetnek. Általában bolhák vagy más kullancsok lehetnek, és a kutya csak mozgással próbálja elkerülni a viszketést. Gyakran más lehetőséget választ, és inkább beleharap.

Ha egy kutya csóválja a farkát, az nem feltétlenül jelent boldogságot

„Az állatorvosok szerint a farok kezelése néha problémás, mert rosszul van bekötözve, és nem minden kutya bírja a bekötést. Ennek a szervnek az az előnye, hogy viszonylag könnyen felismeri a problémákat, betegségeket.” a honlapon tájékoztatnak.

Ne feledje, hogy a farok az a rész, ahol a kutya leginkább megsérülhet. A kutyák gyakran játszanak a szabadban, és megkarcolhatják. Ha a kutyák üldöznek, és egyikük elöl fut, akkor valószínű, hogy a másik kutya közvetlenül a farkába harapja harc közben.

Feltéve, hogy a kutya teljes hátsó negyede fel van emelve, ez cselekvésre szólít fel. Ez leggyakrabban olyan kutyáknál tapasztalható, akik arra várnak, hogy gazdájuk labdát dobjon nekik. A lelógó farok bizonytalanságot jelenthet a változás iránt. Ha egyik oldalról a másikra integeti, és a hátsó lábára csapja, valószínűleg megpróbálja eloszlatni az illatát, hogy mások ne kövessék.

A mozdulatlan farok félelmet és agressziót is jelenthet

A mozdulatlan farok a lábak között szintén bizonytalanságot jelez. Ha felragad és nem mozdul, az sem jelent jót. Ez gyakran egy támadás előkészítése. Amint a kutya kifejti a fogát és morog, egyértelmű, hogy valószínűleg nem lesztek barátok.

Röviden, tekintse a kutya farkát kommunikációs eszköznek. Maga is tudja, hogy az érzelmek nagyon széles spektrumának kifejezésére tudja használni, az örömtől a félelemig vagy az agresszióig. Ilyenkor nem tanácsos játszani vele. Ha egy kutya fenyegeti, ajánlatos nyugodtnak maradni és nem mozdulni.

Források: ,

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche