Metszeni vagy sem: egy egyszerű trükk gigantikus uborkatermést biztosít

Metszeni vagy sem: egy egyszerű trükk gigantikus uborkatermést biztosít

Elmondtuk, hogyan kell főzni az uborkát. De ezeknek az általában nem túl szeszélyes növényeknek a termesztésében van még néhány részlet, amelyet érdemes tudni.

Az egyik arra vonatkozik, hogyan és mikor kell levágni az indákat az érett növényeken. Ez lehetővé teszi, hogy nagy uborkatermést kapjon. Ez vonatkozik az üvegházi uborkákra és a szabadföldi uborkákra egyaránt – írják a portálon.

Miért vágja le a bajuszt az uborkabokron?

Az indákat általában levágják a növény optimalizálása érdekében. A helyzet az, hogy a bajusz felszívja a növekedéshez szükséges tápanyagok egy részét. Az agronómusok szerint hat ilyen bajusz annyi tápanyagot használ fel, mint egy teljes értékű uborka. Vagyis hat inda úgy fogyasztja el a növényből származó anyagokat, mint egy gyümölcs.

Alapvetően a növénynek nincs szüksége bajuszra – csak rögzítési funkciót lát el. A rögzítéshez hagyunk néhány bajuszt, a többit levágjuk.

Ha elkezdi ezt csinálni, azonnal észreveszi, hogy ennek a trükknek köszönhetően több uborka gyümölcs lesz a bokrokon. Ezért mindig levágja a felesleges bajuszokat. Ugyanerről a burgonyáról is meséltünk.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche