Meztelenül aludni jó, de egyes nőknek nem

Sokan szeretnek a lehető legkevesebb ruhában aludni a nyári hónapokban. Van, aki szeret teljesen meztelenül a takaró alatt. Mások nem érzik jól magukat, és ágyneműben vagy pizsamában fekszenek le.

Arra a kérdésre, hogy hasznos-e ruha nélkül aludni, nem lehet egyértelműen válaszolni. Egyes tudósok azon a véleményen vannak, hogy a teljesen meztelenül alvás előnyös, de vannak példák, amelyek ennek ellenkezőjét bizonyítják.

Ősi babona

Őseink azon a véleményen voltak, hogy ha az ember alszik, védtelenné válik a sötét erőkkel szemben, ha pedig meztelenül alszik, nagy valószínűséggel még könnyebben ellopják a lelkét. És a régi Oroszországban volt egy babona, amely megtiltotta az embereknek, hogy meztelenül aludjanak. A ruha nélküli alvás egyik legszigorúbb tilalmát a nőkre szabták ki, mert őket tartották a legvonzóbbnak a démonok számára. Abban az esetben, ha valamelyiküknek megtetszik egy nő, könnyen meghódítaná és benépesítené a testét.

A kereszténység oroszországi bevezetése után az egyház megerősítette ezt a tilalmat. A nőknek még a férjük előtt is tilos volt levetkőzni. Ezenkívül a partnerek közötti intimitás során a nőknek nem kellett volna teljesen meztelennek lenniük.

Logikai okok

Azok, akik nem támogatják a ruha nélküli alvást, több érvet is felhoznak véleményük védelmében:

1. Vészhelyzetek előfordulása.

Ha tűz, árvíz vagy földrengés van otthon, aki meztelenül alszik, azzal vesztegeti az idejét, hogy olyan ruhákat keressen, amelyeket sürgősen fel kell vennie.

2. Kellemetlenség

Ha valaki egy fedél alatt él másokkal, akkor minden alkalommal figyelembe kell vennie őket, amikor mosdóba vagy WC-be megy. Ha nem így dönt, fennáll a veszélye annak, hogy éjszaka meztelenül sétálgatnak.

3. Hideg

Amikor egy személy alszik, testhőmérséklete csökken. Ha hirtelen felébred éjszaka, hirtelen hideget érezhet és megborzonghat. Éppen ezért jó, ha lefekvéskor van körülöttünk egy plusz lepedő vagy takaró, főleg ha ruha nélkül alszol.

4. Higiénia

Higiéniai szempontból a ruha nélküli alvás bizonyos fertőzéseket okozhat, különösen, ha nem cseréljük rendszeresen az ágyneműt és a takarót. Gondolj bele – minden nap cseréled a fehérneműt, de a paplanokkal nem.

5. Meglepetés látogatások

Ha többen laksz, akkor megszoktad, hogy anélkül lépj be a szobákba, hogy kopogtatsz az ajtón. Ha meztelenül alszol, és valaki besétál, és ebben a helyzetben talál, az kínos lesz neked és neki is.

6. Az ágynemű minősége

Ha ruha nélkül alszik rossz minőségű ágyneműn, az alvás rémálommá válhat. A bőre begyulladhat, kipirosodhat vagy viszkethet. Ezért jó puha és kényelmes fehérneműt vásárolni.

Hiszen mindenki maga döntheti el, hogy ruha nélkül vagy ruhában alszik. Ha a ruhahiány továbbra is kényelmetlenül érzi magát, ne csinálja ezt magával, és alvás közben viseljen fehérneműt.

Olvass tovább:

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche