A baromfihús állandó népszerűségnek örvend a szakácsok és az ínyencek körében. A csirkehúst szaftossága és zsenge állaga jellemzi, ráadásul gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Húsdarabokat dobál a serpenyőbe, és észrevesz valami zavaró dolgot? Mit jelent a csirke sütésekor látható fehér hab? Nézze meg, hogy ételei ne csak ízletesek, hanem egészségesek is legyenek.

A sokoldalú csirke diadalmaskodik

Az egyik fő előnye a csirke a finom íze, ami számos étel kiváló alapanyagává teszi. Lehetővé teszi a szakácsok számára, hogy szabadon kísérletezzenek a fűszerekkel és pácokkal. Ízletes mind sósan, mind édesen.

A csirke vásárlásakor igyekezzünk a legjobb minőségű termékeket megtalálni. Honnan tudjuk, hogy a csirke friss-e?

  • Meg kell, hogy legyen lágy rózsaszínű. Ha a csirkefilé szürke árnyalatokat vesz fel, vagy sárgulást mutat, akkor a frissesség napjainak vége.
  • Szilárd szerkezet a Fortress a friss hús egyéb mutatói. Gyengéd ujjnyomás hatására gyorsan visszanyeri alakját.
  • Szaglás a friss hús nagyon puha. Ha erősebb, savanykás szaga van, akkor már elkezdett romlani.

A csirke elkészítésének dilemmája

A csirkemell szelet gyakori választás. Sokféle étel készíthető belőle, és nem tart sokáig a feldolgozása. Emiatt gyakran a serpenyőben végzi. A csirke sütésekor fehér hab jelenik meg. és azon gondolkodik, hogy ez aggodalomra ad-e okot?

Az első gondolat gyakran a hús frissességének tagadása. Mások arra gyanakodnak, hogy ez a húsban lévő hormonok vagy antibiotikumok bizonyítéka. Semmi sem állhatna távolabb az igazságtól.

Mit jelent a fehér hab a csirke sütésekor?

Kiderült, hogy a jellegzetes hab kialakulása teljesen természetes folyamat. Ez semmiképpen sem jelzi, hogy a hús nem alkalmas a fogyasztásra. Ez nem más, mint a hő hatására a húsból felszabaduló fehérjék. Ugyanezt a jelenséget észlelheti például húsleves főzésekor. A kicsapódott fehérjét általában habnak nevezik. Jelenlétük semmilyen módon nem befolyásolja a hús tápértékét.

Hogyan süssük a csirkét, hogy szaftos legyen?

Ha ismersz néhány konyhai trükköt, olyan ételt készíthetsz, ami elolvad a szádban. Ha csirkét tervezel sütni, akkor ajánlatos előzetesen áztassa be pácba. olívaolajból vagy természetes joghurtból fűszerekkel.

Soha ne tegyen húst hideg olajba. Csak akkor tegye a serpenyőbe, ha a zsír forró. Ellenkező esetben a csirke ropogósra szárad. Érdekes trükk, hogy a sütés befejezése után lefedjük a serpenyőt, vagy a húst öt percre fóliába csomagoljuk.. A csirke még puhább és szaftosabb lesz.

Kapcsolódó cikkek:

Elfogyott a kenyér? Készíts tésztát 4 hozzávalóból, és tedd egy tepsibe. Házi kenyér percek alatt

Amikor ez a rágcsálnivaló eltűnik a tányérokról, az apósok könyörögni fognak még. Az íze és a megjelenése elállítja a lélegzeted