Mi a helyes módja a sushi fogyasztásának. A japán éttermekben betartandó szabályok

Egyre népszerűbbek a sushira szakosodott éttermek. Ízletes, kifinomult és elegáns étel. A japán kultúra része, ahol a rituálék nagyon fontosak. Szinte minden ételnek megvan a sajátos étkezési módja. Itt van a sushi étkezés helyes módja. Nézze meg, milyen szabályokat kell betartania a japán éttermekben.

Amikor sushit eszik, tiszteletet kell mutatnia a mesterszakács és a hozzávalók / Shutterstock iránt

A sushi egy japán kulináris étel, amely világszerte ismertté és elismertté vált. Főtt rizs és különféle összetevők keverékéből készül, mint például nyers vagy füstölt hal, tenger gyümölcsei, friss zöldségek és hínár.

A kompozíciót egy vékony nori hínárlapba forgatjuk, majd a sushit apró darabokra vágjuk, szójaszósszal, ecetes gyömbérrel és (japán tormapürével) tálaljuk. Ha úgy akarsz sushit enni, mint egy japán, követned kell néhány tippet. A BBC szerint ennek a készítménynek a fogyasztására egyértelmű szabályok vonatkoznak.

Mi a helyes módja a sushi étkezésnek

A szósszal kapcsolatban még egy szabály, hogy csak a rizs részét kell bele áztatni. Ez különösen igaz a nigiri sushira, amelynek tetején halhúsdarabok vagy egyéb összetevők vannak.

Gyömbért nem tesznek a sushi tetejére. Feladata, hogy az ételek között megtisztítsa a szájat, hogy élvezhesse az ízüket.

Ideális, ha semmi extrát nem kérünk: szójaszósz, wasabi, gyömbér nélkül. A sushi már úgy is tökéletes, ahogy az asztalra került, a mester szándéka szerint elkészítve.

Nincs konkrét étkezési sorrend. Mivel azonban édes ízük hatással lesz az ízlelőbimbóidra, jobb, ha az anago-t (angolna) és a tamagoyakit (tekercses japán omlettet) hagyd a végére.

A fenti szabályokat szigorúan betartják az éttermekben Japánban, de ha a lehető legautentikusabb élményre vágyik, a világ bármely pontján szem előtt tarthatja őket.

Hogyan viselkedjünk egy sushi étteremben

Amikor enni mész, mindenekelőtt tisztelni kell a helyet. Elengedhetetlen a sushi mester és az alapanyagok tiszteletben tartása. Ha valaki mással is ül az asztalnál, a beszélgetésnek halk hangnemben kell történnie, anélkül, hogy felhívná magára a figyelmet. A sushinak kell a középpontban lennie.

A sushi elfogyasztása során az első dolog, hogy megfelelően tartsa a pálcikákat. Ne dörzsölje össze őket, miután szétválasztotta őket, mert ez durvaságnak számít. Választhat, hogy kézzel vagy villával eszik, ha így könnyebb.

Egyél sushit, amikor az asztalodra kerül, a legjobb azonnal. Ez nem csak protokoll szabály, hanem az étel állagának kihasználása is. Minél gyorsabban eszi meg őket, annál jobban élvezni fogja a sushi frissességét.

Ha nigiri sushi van a tányérodon, akkor egy falattal kell megenned. A Nigiri egy réteg kézzel préselt rizst tartalmaz egy szelet nyers hallal vagy más összetevőkkel. Bármilyen típusú sushit választunk, ha wasabit adunk hozzá, nem árt a szójaszósszal keverni. Ügyeljen arra, hogy a szójaszósz ne tartalmazzon wasabit, mert túl forró lesz.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche