Mi a teendő a mosógéppel, ha nagyon ráz, és centrifugálás közben járkál a házban

Manapság talán nem is lehet olyan háziasszonyt találni, aki jobban szereti a kézi mosást, mint a gépi mosást. Ez az eszköz nagyban megkönnyítette a tisztítási folyamatot, és csökkentette az ehhez szükséges időt. Ma a mosógép nagyon funkcionális. Végül is rengeteg mód létezik. Sajnos az egyik (centrifugálás) közben meg lehet nézni, ahogy a mosógép rezeg és ugrál.

Ez a probléma megoldható. Ha azt észleli, hogy a készülék remeg és „sétál” a házban, ideje cselekedni. Először állapítsa meg a rezgés okát, majd haladéktalanul kezdje meg annak megszüntetését.

Miért vibrál és ugrál a mosógép?

Fő ok

Egyenetlen padló. Még a burkolólapok sem garantálják a mosógép stabilitását. A padlóburkolat szintjének változása a készülék lábai alatt hozzájárul a megnövekedett vibrációhoz. Ha a padló puha, a készülék működés közben rápattanhat.

Helytelen letöltési módszer. Hangos zajt hall a dobból és a gép pattogásából? Ez azt jelzi, hogy a ruhaneműt nem megfelelően helyezték be. Összebújva nem tud egyenletesen forogni.

A mosógép meghibásodása. Ha bármilyen sérülés van a mosógép kialakításában, jellegzetes kopogást és rezgést is hallhat.

Hogyan lehet megoldani a problémát

Ha a gép a padló egyenetlensége miatt megugrik, próbálja meg kisimítani. Észrevette a görbületet? Kezdje el beállítani a készülék lábainak magasságát. Ezt a legáltalánosabb eszközökkel lehet megtenni.

Erősen túlterhelt a gép? Ne hagyd, hogy ez megtörténjen. Ügyeljen arra, hogy ne lépje túl a mosógép használati utasításában feltüntetett ruhanemű mennyiségét. Próbáljon meg dolgokat is a dobba tenni, ahelyett, hogy nagy csomóba dobná őket.

Ha az első két ok megszűnt, és a probléma nagy valószínűséggel a gép meghibásodása, hívjon egy technikust, aki az ilyen eszközök javítására szakosodott.

Még akkor is, ha nagy ruhadarabot mos, erős rezgéseket láthat a gépből. Ebben az esetben javasoljuk a ciklus leállítását. Ossza el újra a ruhaneműt a dobban, és csak ezután kezdje el újra a mosást. Korábban elmondtuk, hogyan lehet hatékonyan és egyszerűen vízkőmentesíteni gépét drága bolti termékek használata nélkül.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche