Mi a teendő április második felében a kertben nap, mint nap: Mikor kell vágni és vetni Luna szerint

a fogyó hold a Halak vízjegyén halad keresztül. Ideje megtisztítani az ébredő kerti tavat, eltávolítani az elhalt vízinövényeket, elkezdeni a szűrést. Ha azonban békák, varangyok vagy ebihalak rakják le tojásaikat a tóban, a kis ebihalak miatt átmenetileg kikapcsoljuk a szivattyút. Megölheti őket, és ez nagy szégyen lenne a ritka és védett békák számára, amelyek a kertben találtak menedéket. Az ebihalak megfontoltságért jutalmat kapnak – alaposan megtisztítják a tavat az algáktól, amelyek táplálékuk.

a fogyó Hold a tüzes Kos hatása alatt áll. A gyümölcszöldségek palántáinak termesztése értékelni fogja a műtrágya hozzáadásával történő öntözést. Gyümölcsfák gondozását is vállaljuk. Ha még nem volt időnk a bokrokat metszeni, akkor most jött el az utolsó jó alkalom. A fiatal hajtások termékenyebbek, a megvilágított bokrok jobban ellenállnak a betegségeknek. A fekete ribizli két-három éves ágakon adja a leggazdagabb termést. A piros és fehér ribizli többnyire két-öt éves hajtásokon terem. Ezért a régebbieket a talaj közelében eltávolíthatjuk. Az egykor termő málna tavaly tavasszal sarjadt hajtásai idén hoznak gyümölcsöt. A gyengébbeket vagy a sérülteket eltávolítjuk, hogy palántanként vagy négyzetméterenként 8-10 legerősebb hajtás maradjon. A málna a tavalyi hajtásokból tavasszal kikelt oldalhajtásokon is terem.

a fogyó hold a Bika jegyén halad át, az újhold április 20-án következik be. A Bika nyugodt energiája és realizmusa segít megtervezni a közelgő szezont, új ültetéseket, igazításokat, fejlesztéseket. Új komposzthalmot is indíthat, ami a termékeny kert szíve. A gereblyézett levelek maradványai, az évelő növények száraz szárai vagy a metszés során betakarított gallyak forgácsai szolgálnak alapul. Ezután hozzáadjuk az első lenyírt füvet és a kitépett gyomokat.

az újonnan növő Hold az Ikrek befolyása alatt áll. Elmélyítik a kert iránti empátiánkat, így ez a tökéletes alkalom arra, hogy elgondolkodjunk a kert szükségletein és minden élőlényen, akik segítenek a gondozásában. A madaraknak elegendő menedékre van szükségük a fészek számára – kunyhóra és sűrű bokrokra -, valamint egy itatóra a szomjuk oltásához és a fürdéshez. A magányos méhek szeretnek egy rovarszállóban, egy poszméh-menhelyen lakni egy szalmával teli, fejjel lefelé fordított virágcserépben. És mindenki együtt értékelni fogja a peszticidek nélküli színes kertet. A légi jelek és a növekvő Hold is virágvetésre buzdít. Például az egynyáriak – kicsik és nagyok – a különféle színű óriás napraforgóktól a törpe bársonynövényekig, a kúszónövényekig (például mezei borsó vagy borsó), valamint az ehető és gyógynövények, mint a körömvirág, a vízitorma vagy a kamilla. Az időjárástól és helytől függően szinte minden faj közvetlenül az ágyásokra vethető. A fagyérzékenyek rövid ideig előnevelhetők üvegházban vagy ablakon kívül.

a növekvő Hold áthalad a Rák jegyén. Elérkeztek az ideális napok a leveles zöldségek és aromás fűszernövények vetésére, ültetésére, konténerekben, üvegházban és virágágyásokban. A kerti ágyásokra vethetünk levélvágásra salátát, salátát, római és jégsalátát, rakétát, spenótot, mángoldot, hattyút, ázsiai leveles zöldeket és egynyári aromás fűszernövényeket. A növények növekedését felgyorsítja a fehér nem szőtt anyag. A víz elemének szentelt napok kapálásra, talajlazításra, valamint a leveles dísznövények gondozására is alkalmasak.

a Hold áthalad az Oroszlán tüzes jegyén. A növekvő Hold és a gyümölcsöt támogató jelek ideális feltételeket teremtenek a termő növények vetéséhez. A palánták előneveléséhez uborkát, achokchát, cukkinit, tököt vagy dinnyét vethetünk üvegházban, üvegházban vagy az ablakon kívül. Csak május közepén lehet szabadba ültetni.

a növekvő Hold a Szűz jegyében utazik. A nap eleme a föld, amely elsősorban a növények gyökereit erősíti. Az ágyásokra vetünk gyökérzöldségeket, például retket, retket, céklát, sárgarépát, karalábé, fehérrépát, paszternákot, sárgarépát, sárgarépát.

Forrás: Receptář magazin

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche