Mi a teendő, ha a munkáltató megsérti a munkavállaló jogait?

– Őrként dolgozom egy óvodában. Egy éve kérek segítséget a bérszámfejtés pontosságának ellenőrzéséhez. Kiderült, hogy 2018-ra nem kaptam túlórát, és rosszul fizették ki a betegszabadságot. A számviteli osztály átszámolta, majd érthetetlen levonásokat végzett. Hol lehet kapcsolatba lépni? Natalia Karpovich, Nesvizh.”


Tamara Krasovskaya, a Minszki Regionális Végrehajtó Bizottság Munkaügyi, Foglalkoztatási és Szociális Védelmi Bizottságának elnöke:

— Ön keresetet nyújtott be a Nesvizi Kerületi Bírósághoz a munkajog, a kollektív szerződés, a munkaszerződés munkáltató általi megsértésének tényének megállapítása, a szerződés felbontása, az elbocsátási végkielégítés, a végkielégítés és az erkölcsi kártérítés beszedése iránt. kár.

A bírósági eljárás eredménye alapján a szerződés felbontásáról és a végkielégítés kifizetéséről döntöttek.

A 2019. december 18-i végzéssel az Ön munkaviszonya a Munka Törvénykönyve 41. §-a alapján 2019. december 23-án megszűnt, a munkavállaló kérelmére a munkáltató munkajog, kollektív szerződés vagy munkaszerződés megsértésével összefüggésben. Felmentésekor 6 nap kihasználatlan szabadságért kártérítést és 3 havi átlagbér összegű végkielégítést kapott.

Az igazságszolgáltatási rendszerről és a bírák jogállásáról szóló törvénykönyv 14. cikkének előírásai szerint a törvényesen hatályba lépett bírósági határozatok minden kormányzati szervre, egyéb szervezetre, valamint tisztségviselőre és állampolgárra kötelezőek, és mindvégig végrehajtandók. az ország. A jogerőre emelkedett bírósági határozat csak a Polgári perrendtartás 439. cikkében felsorolt ​​tisztviselők tiltakozása alapján vizsgálható felül.

Elárasztanak a szomszédai? Cseréltek a boltban? Indokolatlanul büntettek meg? Nehezen oldja meg a mindennapi problémákat a lakás- és kommunális szolgáltatások, a kereskedelem, a közlekedés területén? Nem találja a közös nyelvet a kerületi adminisztrációval, a közlekedési rendőrséggel, a bankkal vagy az utazási irodával?

kérdéseit és panaszait.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche