Mi az eljárás a nem fizetők közüzemi szolgáltatásainak felfüggesztésére?
„A házban, amelynek a társasház elnöke vagyok, sok a rezsiért nem fizető. Felfüggeszthetjük szolgáltatásaikat, mert más intézkedések haszontalanok? Anatolij Kravcsinszkij, Vitebsk.


Vitalij Szmirnov, lakásügyi és kommunális szolgáltatások miniszterhelyettese:

– A közüzemi szolgáltatások felfüggesztésének (újraindításának) rendjét az egyes közüzemi szolgáltatások díjainak újraszámításának, valamint a közüzemi szolgáltatásnyújtás felfüggesztésének (újraindításának) rendjéről szóló, a Minisztertanács 2004. évi XX. a Fehérorosz Köztársaság 2005. december 16-án kelt 1466. sz. (a továbbiakban: Szabályzat).

A Szabályzat 8. pontja szerint a közüzemi szolgáltatásokat nyújtó szervezet jogosult e szolgáltatások nyújtását felfüggeszteni azon állampolgár számára, akinek alapos ok nélkül két vagy több elszámolási időszakra hátraléka van, és ezt a tartozást 5 éven belül nem fizette vissza. napon belül az írásbeli figyelmeztetés kézhezvételét követően, amelyet ajánlott levélben kézbesítenek, vagy átvétel ellenében átadják az állampolgárnak. Ennek a figyelmeztetésnek tartalmaznia kell az egyes közüzemi szolgáltatások tartozására vonatkozó információkat, valamint a tartozás keletkezésének időszakát.

A Fehérorosz Köztársaság Lakáskódexe 1. cikkének 27. bekezdésével összhangban a közüzemi szolgáltatások magukban foglalják a hideg- és melegvízellátást, a vízelvezetést (csatornázást), a gázt, az áramot, a hőellátást, a lifthasználatot, az elszállítást, a semlegesítést és az újrahasznosítást. szilárd települési hulladékból.

A Szabályzat alkalmazásában az alapos adóssággal rendelkező állampolgárok ellátásának felfüggesztése tekintetében a közszolgáltatások közé tartozik a hideg-melegvíz-szolgáltatás, a csatornázás (csatornázás), a gáz-, villany- és hőszolgáltatás.

A karbantartás olyan lakás- és kommunális szolgáltatás, amely a szerkezeti elemek kisebb hibáinak kiküszöbölésével, a megállapított paraméterek és üzemmódok biztosításával, a műszaki rendszerek kialakításával és szabályozásával, a lakóépületek higiéniai és műszaki állapotának fenntartásával és helyreállításával a szerkezeti elemek jó és működőképes állapotban tartását és helyreállítását szolgálja. állandó épületek (épületek, építmények), helyi terület, felkészülés az év tavaszi-nyári és őszi-téli időszakának körülményeire (a Lakáskódex 1. cikkének 55. pontja).

Így a közüzemi szolgáltatások felfüggesztése csak azokkal a közművekkel kapcsolatban megengedett, amelyekre adósság áll fenn (például, ha az állampolgárnak csak a vízellátási szolgáltatásokért van tartozása, akkor a villamosenergia-szolgáltatás felfüggesztése számára törvénytelen). A karbantartás egy lakóépület egész területén nyújtott lakhatási és kommunális szolgáltatás, és műszakilag lehetetlen felfüggeszteni egy adott állampolgár karbantartási szolgáltatását.

Elárasztanak a szomszédai? Cseréltek a boltban? Indokolatlanul büntettek meg? Nehezen oldja meg a mindennapi problémákat a lakás- és kommunális szolgáltatások, a kereskedelem, a közlekedés területén? Nem találja a közös nyelvet a kerületi adminisztrációval, a közlekedési rendőrséggel, a bankkal vagy az utazási irodával?

kérdéseit és panaszait.

Hibát vett észre? Kérjük, válassza ki, és nyomja meg a Ctrl+Enter billentyűkombinációt

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche