Mi legyen ma terítéken a Szűzanya bemutatásakor

Mit szabad enni a keresztény család napján

Bevezetés A Nagyboldogasszony ünnepét november 21-én tartják, és egybeesik a karácsonyi nagyböjttel, és ebben az értelemben minden állati eredetű étel tilos. De van néhány kivétel.

Az olaj (olívaolaj) használata és a hal fogyasztása megengedett. Hal helyett tenger gyümölcsei is fogyaszthatók, természetesen gerinctelen állatokról van szó – a karácsonyi nagyböjt teljes időszakában megengedettek (polip, kagyló, garnélarák, tintahal, rapan). Készíthetsz csigaételt is. Ha sovány kenyeret készítünk, mézzel tálalhatjuk, ami böjt idején is megengedett.

Micsoda lakoma Bevezetés Theotokos

Ma az Egyház a Szűzanya bemutatását ünnepli – ez az ünnep, amely Mária (Szűz) Jeruzsálembe való bevonulására emlékezik. A szülők ott hagyják a hároméves kislányt, hogy szolgálja Istent.

Mi történik a keresztény család napján

A keresztény család napjának hagyománya szerint a szülőknek el kell vinniük gyermekeiket a templomba, ezzel is megmutatva lelki kötelezettségeiket örököseikkel szemben. Ezt követően az egész család üljön az asztalhoz egy pohár borral a kezében (ez ezen a napon megengedett) és egyen finom ételeket és kenyeret. Az asztalt nem emelik meg, mert a hagyomány szerint a Szűzanya lép be az asztalról enni, és megáldja az otthont és a családot.

Ha nem is tudod betartani az egyházi ünnep minden hagyományát, szánj kicsit több időt ezen a napon gyermekeidre, beszélgess velük, mondd el, mennyire fontosak és különlegesek számodra. Mutasd meg szeretetedet gyermekeid és kedvesed iránt, ez minden egészséges család alapja!

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche