Mi lesz a maradék tojásfehérjével? Felejtsd el a havat, én sokkal jobb módszert tudok! Egy szomszéd tanácsolta ezt a zseniális trükköt, kár, hogy nem tudtam róla sokkal korábban

Készül a kedvenc recepteddel, és megint marad tojásfehérje? Tanácsot adunk, mit tegyünk velük!

Mi lesz a maradék tojásfehérjével?

népszerű és nagyon gyakran használt alapanyagok közé tartoznak. Készíthetünk belőlük tökéletes reggelit, köretet a főétkezéshez, és nem utolsó sorban sütemények elkészítéséhez. Egyes receptekhez azonban vagy csak tojássárgája, vagy éppen ellenkezőleg, csak tojásfehérje szükséges.

Ma már számos ötletet és további felhasználási módot ismerünk. A hagyományos sült kenyér mellett a maradék tojássárgájából házi majonézt, fagylaltot verhetünk fel, vagy készíthetünk ismert olasz spagettit.

Sokkal többet fogunk készíteni a megmaradt fehérjékből. A tojásfehérjéből kiváló felvert tojásfehérje krém és tökéletes fehérjeomlett. A legtöbben azonnal felverjük őket, és elkezdjük habos habcsókokat, kerekeket, koszorúkat vagy édességeket sütni.

De mi van akkor, ha eleget sütöttél, és nincs időd több sütit elhasználni?

Semmilyen körülmények között ne kerüljenek a szemetesbe vagy a komposztba. Akár egy tojásfehérjét is bármikor felhasználhatsz később, vagyis amikor szükséged van rá.

A maradék tojásfehérjét egy műanyag edénybe tesszük, szorosan lezárjuk és a fagyasztóba tesszük. Ne felejtse el feltüntetni a fagyasztás dátumát a tartályon, és győződjön meg arról, hogy az edény száraz, tiszta, és a tojásfehérjében nincs héj. A helytakarékosság érdekében fagyasztáshoz újrazárható műanyag zacskókat is használhat.

Az így lefagyasztott tojásfehérjét legfeljebb 6 hónapig ajánlott tárolni, és felengedés után készen áll a további felhasználásra. Nem kell aggódnia a minőség miatt. A fagyasztott tojásfehérjéből éppoly gyönyörűen verhetsz bolyhos havat, mint a frissből.

A maradék sárgáját is ugyanígy tárolhatod.

Tanuld meg, hogyan készíts havat profi módon. Így érheti el a tökéletes eredményt:

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche