Mi történik, ha tojáshéjat teszel a mosógépbe? Meg fogsz lepődni

Hallottál már arról, hogy a kagylók valójában egy természetes fehérítő? A nagy mennyiségű kalcium mellett vasat, mangánt, ként, foszfort, szilíciumot, cinket és kollagént is tartalmaznak. Felhasználhatók törve, összetörve vagy finom porrá keverve. Mire lehetnek jók?

Felhasználási lehetőségek széles köre

A tojás a főzés során használt mindennapi alapanyagok közé tartozik. A legtöbben azonban a tojásfehérjét és a sárgáját használják, de a héját kidobják. Akkor miért ne használnád azt is? A kagylókat különösen a kertben használhatja, ahol elűzi a csigákat, bőséges gyümölcs- vagy zöldségtermést biztosít, és támogatja a növények növekedését. A zúzott héjak a rovarcsípés ellen is segítenek, kalciummal látják el a szervezetet és tisztítják a bőrt. A csirketenyésztők az általuk adott takarmányban is felhasználják őket. Most azonban tanácsot adunk, hogyan használd megfelelően a kagylókat mosáskor, hogy gyönyörűen fehérítsék a ruhákat.

Kagylók egy szennyeszsákban

Egy idő után a függönyök vagy a világos színű ágyneműk idővel szürkévé válnak. A kémiai fehérítőszerek használata helyett válasszon természetes utat. Nem kerül semmibe, és a környezetet is segíti. Mosd meg a tojáshéjakat, törd össze és tedd egy szennyeszacskóba, amit a szennyessel együtt a mosógépbe teszel. A kagylóknak többek között van egy másik nagy előnyük, hogy nem okoznak semmit az érzékeny bőrű és allergiás embereknek, ellentétben sok kereskedelmi forgalomban kapható púderrel és fehérítővel.

Citromszeletek a héjakhoz

Az erősebb hatás érdekében néhány szelet citromot tehet a zacskóba. Az sem árt, ha több zacskó van a mosógépben. A héj és a citrom kombinációja segít elmosni néhány foltot, vagy megőrzi ruhái színét. A tojáshéjnak köszönhetően a szappan nem rakódik le az anyagban, és ez megakadályozza annak későbbi kifakulását. Mosás után azonnal észrevehető a kagylók jótékony hatása.

Kagylók használata otthon

A mosás mellett a konyhában is használhatod a kagylót. Ha régi vázái vagy csészéi vannak, amelyek teázás után elszíneződtek, segítenek megtisztítani őket. A héjak eltávolíthatják a vízkövet és egyéb lerakódásokat az edényekről. Öntse a zúzott héjat a tartályba. Ezután öntsük rájuk a citromlevet, és hagyjuk állni néhány napig. Több mint elégedett lesz az eredménnyel. Az edények ismét újszerűek lesznek! Ebben az esetben a citromlé zsírtalanítóként működik, az éles héjak pedig a felgyülemlett szennyeződések lekaparására szolgálnak.

Források: , , ,

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche