Miért emelkedett a kedvezményes hitel díja?

„Néhány éve családunk egy elnöki rendelet hatálya alá került a délkeleti régió lakosságának 1%-os kedvezményes hitelezéséről. Akkoriban szülési szabadságon voltam. Viszont 1%-os kölcsönt kaptunk. Ma kaptam egy levelet arról, hogy kiadtak egy végzést, amely alapján a kamatunkat 1-ről 28%-ra emelik. Ennek az az oka, hogy a kölcsönszerződés megkötésekor szülési szabadságon voltam. Miért kell most ennyit fizetnünk valaki hibája miatt? Anna Rybak, Kricsev.”


Mihail Asmolovszkij, a Kricsevszkij kerületi végrehajtó bizottság elnökhelyettese:

— Ön 2015. július 13-a óta van nyilvántartva lakhatási feltételek javítására szorulóként, családi összetételével: Ön, férje és két fia.

A kerületi végrehajtó bizottság 2016. január 20-i 3-3. számú határozatával a 2015. június 8-i 235. számú elnöki rendelet 1. bekezdésének 1., 3. pontja alapján „A dél- a Mogiljovi régió keleti régiója” szerepel azon állampolgárok listáján, akik kedvezményes hitelre jogosultak a Kricsevi Komszomolszkij mikrokörzetben állami megrendelésre épült lakóhelyiségek vásárlására, a június 8-i 235. számú elnöki rendelettel összhangban, 2015 „A Mogiljovi régió délkeleti régiójának társadalmi-gazdasági fejlődéséről”.

A kerületi végrehajtó bizottság határozatával a 32.1., 32.7. A 2013. december 16-i 563. számú elnöki rendelettel „A lakásviszonyok jogi szabályozásának egyes kérdéseiről” jóváhagyott, a javított lakáskörülményekre szoruló polgárok nyilvántartásba vételéről, valamint az állami lakásállomány lakóhelyiség-biztosításának rendjéről szóló rendelkezések. ”, 2016. május 6-tól törölték a lakhatási körülmények javítására szorulók általános listájáról.

A 235. számú rendelet (a kölcsönszerződés megkötésének napján módosított) 1.3. pontja megállapította, hogy a rendelet 1.3. No. 235 kötelesek munkaügyi tevékenységet végezni a Mogiljovi régió délkeleti régiójában, ezen kölcsönök kézhezvételétől számított legalább 10 évig. Ha a polgárok, akik kedvezményes hitelt kaptak lakóhelyiségek építésére (rekonstrukciójára) vagy vásárlására, abbahagyják a munkát (kivéve rokkantság vagy nyugdíjba vonulás esetén a munka beszüntetését), a bankhitelek igénybevételének kamatait a refinanszírozás összegében újraszámolják. kamatlábat a kedvezményes hitel kézhezvételétől számított 3 százalékponttal emelték. Ezeket a szabványokat a megkötött hitelszerződések tükrözik.

A 2019. március 1-jén hatályba lépett, 2018. december 10-i 474. számú, „A lakóhelyiségek építésének (rekonstrukciójának) vagy beszerzésének állami támogatásáról” szóló elnöki rendelet módosításával, beleértve a 13. és a 235. számú rendeletet.

A 13. rendelet 1.4-1. alpontja (és a 474. rendelet szövege) értelmében a rendelet 1.1. pontjában meghatározott feltételekkel lakóhelyiségek építésére (rekonstrukciójára) vagy vásárlására kedvezményes hitelt felvevők. 13. sz., és házastársuk, figyelembe véve, hogy kinek nyújtottak kedvezményes kölcsönt, kötelesek a Mogiljovi régió délkeleti régiójának területén munkaügyi tevékenységet folytatni legalább 10 évig a kibocsátás időpontjától számítva. e kölcsönök első része. Abban az esetben, ha a hitelfelvevők vagy házastársaik a Mogiljovi régió délkeleti régiójának területén lakott területeken felmondják a munkavégzést a kedvezményes kölcsönök első részének kiállításától számított 10 év lejárta előtt, az összeg a hitelek igénybevételének kamata újraszámításra kerül, kivéve az általánosan megállapított nyugdíjkorhatárt elért állampolgárok munkaviszonyának megszüntetését rokkantság esetén, valamint azokat a nagycsaládos állampolgárokat, akik kölcsönszerződés megkötése után szerezték meg ezt a státuszt. , amely a született (örökbefogadott, örökbefogadott) gyermek figyelembevételével a kölcsönszerződésben rögzítette a nagycsaládosok számára biztosított kedvezményes hitelezés feltételeit.

A kedvezményes hitelek igénybevételére vonatkozó kamat összegének újraszámítását a JSC ASBBBelarusbank végzi el attól a naptól számított 30 naptári napon belül, amikor a hitelfelvevők vagy házastársaik a délkelet-mogilevi régió területén megszűnnek a munkaviszonyban, ha nem teljesítik az említett közös összeget. – részvénytársaság a megadott időszakra vonatkozó információkkal:

a Mogiljovi régió délkeleti régiójában található településeken található szervezetekben, a szervezetek különálló részlegeiben és azok strukturális részlegeiben való foglalkoztatásról;

nevelőcsalád, családi típusú árvaház létesítéséről, amelynek lakóhelye (telephelye) a Mogiljovi régió délkeleti régiójának területén lakott területen található.

Az OJSC ASB Belarusbank Mogilev Regionális Osztályának 700. számú részlegétől származó információk szerint az állampolgárok hasonló fellebbezéseit az OJSC Savings Bank Belarusbank központi irodájában vizsgálják, amelyek eredményei alapján további információkkal szolgálnak.

Elárasztanak a szomszédai? Cseréltek a boltban? Indokolatlanul büntettek meg? Nehezen oldja meg a mindennapi problémákat a lakás- és kommunális szolgáltatások, a kereskedelem, a közlekedés területén? Nem találja a közös nyelvet a kerületi adminisztrációval, a közlekedési rendőrséggel, a bankkal vagy az utazási irodával?

kérdéseit és panaszait.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche