Miért érdemes edényszivacsot tenni a hűtőben lévő zöldségekhez?

Ez az apróság minden háztartásban megtalálható. Cellulózból készül, ami nagyon nedvszívó. Nem bánja a még durvább kezelést sem, és még egy kisebb égési sérülést is könnyen „megsúrol”. Érdekesség, hogy egyes gyártók a szivacsokat szín szerint, felhasználási mód szerint különböztették meg. Például a rózsaszín szivacs a legjobb a fürdőszoba tisztítására, a kék a konyhapult karbantartására. Mit szólnál a zöldhez? Ezek ideálisak mosogatáshoz. Az edényszivacsok színtipológiájának megvan a maga logikája. Ennek köszönhetően egy bizonyos típusú szivacsot használsz a megfelelő felületre, és nem terjeszted feleslegesen a baktériumokat a lakásban.

A szivacs élettartama

Bár a szivacsok tartós anyagból készülnek, élettartamuk korlátozott. Nem az a lényeg, hogy a szivacs elromlik-e vagy sem. Kopása összefügg a használat hosszával és az ezzel kapcsolatos „felszívott” baktériumok kockázatával. A szakértők szerint az edényszivacsot 2-3 hetente kell cserélni. Vannak, akik úgy próbálják meghosszabbítani a szivacs élettartamát, hogy felforralják vagy mikrohullámú sütőben fertőtlenítik. De ne tedd! A kutatások kimutatták, hogy ez a „tisztítás” nem túl hatékony. A szivacs a baktériumok körülbelül 60%-át elveszíti, a többi elszaporodik, és pillanatok alatt visszakerülsz oda, ahol voltál.

Óvakodj a baktériumoktól

Ha azt szeretné, hogy a szivacs a lehető legtovább kitartson, próbáljon meg eltávolítani róla minden ételmaradékot, és minden használat után alaposan csavarja ki, hogy ne maradjon nedves. Nedvességben a baktériumok villámgyorsan terjednek! Hetente egyszer öblítse le a szivacsot olyan keverékkel, amelyet egy rész fehérítőből három rész vízbe kevert. És hogyan szolgálhat a szivacs a klasszikus tisztítás mellett?

Szivacs a hűtőben

Az edényszivacs különleges vízfelvételi képességgel rendelkezik. Ami ebben az esetben nagyon hasznos, mert a hűtőben gyakran lecsapódik a nedvesség, ami rontja a tárolt élelmiszerek minőségét. A zöldségek vannak a legnagyobb veszélyben, ezért ne habozzon, és tegye a szivacsot a fiókba uborkával, salátával, sárgarépával és más terményekkel. Így meghosszabbítja az eltarthatóságukat!

Tehermentesítés túlterhelt csukló esetén

Sokat dolgozol a számítógépen? Aztán előfordulhat, hogy előbb-utóbb fájni kezd a csukló. Ha elengeded, a carpalis alagút szindróma jelöltje leszel. Ehelyett próbálja meg könnyíteni a kezét, és egy mosogatószivacsot dugjon a csuklója alá. Ez segíteni fog neked!

Segítő a borítékok ragasztásánál

Nedvesítse meg a szivacsot vízzel, és dörzsölje át vele a borítékon (vagy bélyegzőn) lévő ragasztót. Az egész folyamat gyorsabb és higiénikusabb lesz, mintha nyelvével nyalogatná a papírt.

Bútor és padlóvédelem

Néhány szék, asztal és szekrény nagyon nehéz, és károsíthatja a fapadlót. Ennek megelőzése érdekében vágd darabokra a szivacsokat és ragaszd a bútor lábaira.

Források: ,

kapcsolódó cikkek

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche