Miért érdemes júliusban levágni egy hortenzia ágat és a földbe szúrni?

A hortenzia nevet Grovinius botanikus találta ki 1739-ben. A virág valamiért egy vizeskancsóra emlékeztette, így a latin hydro (víz) és angeion (kancsó) szót egyesítette, és létrejött a hortenzia nemzetség. Tulajdonképpen a hortenzia esetében a vízhez való kötődésnek is volt gyakorlati indoka, mert ez egy nagyon sok nedvességet igénylő virág. De nevének fejlődése ezzel nem ért véget. Néhány évvel később Philibert Commerson botanikus átnevezte a hortenziát hortenziára. Az inspiráció egy nő neve volt, akibe fülig beleszeretett. Állítólag Hortense de Nassau hercegnő volt. Nem tudjuk, hogy a szerelmük lángra lobbant-e. A virágot azonban végleg a gyönyörű hercegnőről nevezték el.

Forrás: Youtube

A virág színe a talajnak megfelelően

Sokféle hortenzia létezik a világon. Különböznek a virágok méretében és színében, de a levelekben is. Fehér és kék, rózsaszín, lila és piros egyaránt látható. A termelők szerint színüket a talaj pH-ja befolyásolja. Minél alacsonyabb a pH és minél savasabb a talaj, annál több alumíniumiont tartalmaz. Az eredmény gyönyörű kék ​​vagy lila hortenzia. Bármilyen színű virágok is vannak a kertben, mindenképpen érdemes kiegészíteni. Most van a legjobb idő ezeknek a gyönyörű növényeknek a szaporítására. Tudod, hogyan kell csinálni?

Vágás egyszerűen és gyorsan

A hortenziát legjobban júliusban vett dugványokkal szaporítani. Szóval ne habozz és próbáld ki te is. Először készítse elő a termesztő aljzatot, keverje össze homokot és tőzeget 1: 1. Ezután öntse a keveréket egy kis műanyag virágcserépbe. És akkor elég „elkapni” a megfelelő steaket.

A tapasztalt termelők szerint a legjobb a dugványokat reggel vágni, amikor a növény még tele van nedvességgel. Vágja le 45 ° -os szögben úgy, hogy három hurok és felső levél maradjon a száron. Ha azt szeretné, hogy a dugvány gyorsan gyökeret eresszen, merítse a vágási felületét növekedésserkentőbe.

És a koszban van!

A fogadás akkor egy szelet torta. Egy fakanál másik végével készítsünk 5 cm mély lyukat az agyagba. Tegye bele átlósan a steaket (mindig a vágófelülettel lefelé). Ezután fedje le földdel, és nyomja meg a lerakódást a kezével, hogy szilárdan tartsa a talajban. És akkor? Isten akarata legyen meg…

A tapasztalt kertészek azt javasolják, hogy a vágást egy pohárral vagy egy vágott PET-palackkal döntsék meg, hogy kis melegágyat hozzanak létre. Időnként nyissa ki ezt a héjat, adjon a növénynek nedvességet, oxigént és egy kis természetes napfényt. Körülbelül egy hónap múlva a hortenziának meg kell gyökereznie. Az újonnan kihajtott levelek alapján megállapítható, hogy a fiatal növény jól van. És akkor a „zöld család” új tagját bárhová költöztetheti. De vigyázat, a fiatal hortenziának törékeny gyökerei vannak, ezért legyen nagyon óvatos!

kapcsolódó cikkek

Erőforrások:

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche