Miért eszik a kutya füvet. 4 jó oka van rá

Nagyon jól szórakozol a háziállataiddal. Figyelmes tenyésztőként nagyon jól tudtok olvasni kutyátok viselkedésében és gesztusaiban. Időnként azonban háziállatod mégis meglephet egy-egy cselekedettel. A leggyakoribbak közé tartozik a sok kérdést felvető fűevés. Gondolkodott már azon, hogy miért eszik füvet a kutyája? Ennek több oka is lehet.

A kutya mindenevő, és bármit megrágcsál. Néha még bizonyos finomságokról is nehéz lebeszélni. A fű nem tartozik a legfurcsábbak közé, de a tenyésztők számára megdöbbentő, hogy kutyabarátjuk miért táplálkozik fűvel. Korábban az volt a hagyomány, hogy ha egy kutya egy zöld foltot eszik, akkor időjárásváltozás közeledik, vagy esni fog. De ennél valamivel több ok is van.

A kutyák imádnivaló csodabogarak

Még ha jól ismered is a kutyádat, és úgy olvasol benne, mint egy könyvben, vannak olyan pillanatok, amikor azon kapod magad, hogy a fejedet rázod, és azon tűnődsz, miért viselkedik úgy, ahogyan viselkedik. Miért csinálja a kutya azt a dolgot a lábával, amikor megvakarod? Miért nem kényezteted meg határozottan egy szelet csokoládéval? Ezekre és a kutyákkal kapcsolatos egyéb érdekességekre a válaszokat az alábbi videóban találod meg:

A fű hihetetlenül vonzza a kutyákat, és ennek nagyon nyomós okai vannak. Talán a legfontosabb a gyomortisztítás, még ha gondosan választod is meg a kutyakaját, kedvencednek hiányozhat valami. Az is lehet, hogy négylábú társad egyszerűen nem szereti a füvet, vagy csak unatkozik.

Tisztító kúra

A leggyakoribb és legpraktikusabb ok, amiért a kutyák füvet esznek, az egy kis tisztítókúra. A kutyák hihetetlenül okos lények. Amint úgy érzik, hogy valami zavarja a gyomrukat, meg kell tisztulniuk, akár a maradék emészthetetlen „finomságoktól”, akár a parazitáktól, és zöld lakomába kezdenek. Többnyire hosszú fűszálakat falnak fel, amelyek egy idő után hányást váltanak ki. Ez egy ősi kutyaösztön.

Táplálékkiegészítő

A zöldfogyasztás nem feltétlenül kapcsolódik mindig a tisztítás szükségességéhez. Ha a kutya rendszeresen eszik füvet anélkül, hogy később hányna, könnyen lehet, hogy a táplálék valamelyik összetevőjéből hiányt szenved. Ebben az esetben érdemes körülnézni más kutyatápok után. Lehet, hogy a kutyája így adja tudtára, hogy ásványi anyagok, vitaminok hiányoznak neki, vagy a gyomra savas pH-értékének csökkentésére van szüksége.

Kabala

A kutyák természetüknél fogva falatozók, és korántsem igaz, hogy csak a húst élvezik. Épp ellenkezőleg, imádják az áfonyát, a szilvát és a természetből származó különféle gyümölcsöket. Nincs ez másként a fűvel sem. Néhány kutya ínyenc nem az egészségügyi szempontok miatt fogyasztja a füvet, hanem egyszerűen csak azért, hogy jól érezze magát.

Elűzi az unalmat

A fiatalabb kutyák és kölyökkutyák fűevéssel üthetik el az időt. Felfedezik a körülöttük lévő világot, és megkóstolják, mit kínál. Nem korlátozzák magukat csak a fűre, hanem például a leveleket vagy a tobozokat is élvezik. Legtöbbször megrágják, majd kiköpik őket. A cél a világ felfedezése és az unalom elűzése.

Forrás: B:

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche