Miért főztek nagyanyáink sok fekete teát a tisztítás előtt? Nem fogod elhinni!

A tavasz beköszöntével sok háztartásban nagytakarítás következik, amelyen általában az egész család részt vesz. Ha idén másképp szeretnéd csinálni, és nem ronggyal a kezedben tölteni a hétvégét, akkor próbálj ki három egyszerű trükköt. Ez minden bizonnyal megkönnyíti és még kellemesebbé teszi a munkáját.

Forrás: Youtube

Az ablakmosás a tavasz elválaszthatatlan része. Általában nagyon piszkosak a tél után, és otthon szeretné élvezni a tavaszi napsütést. De sok munkát igényel az ablakok csíkok nélküli mosása. Pedig egy teljesen egyszerű trükknek köszönhetően kezelhető. Elég, ha van otthon egy zacskó fekete teás.

Házi készítésű fekete teás és citromos ablaktisztító

Helyezze a teafiltert forró vízbe, és hagyja állni tíz percig. Ezután vegyük ki, és hagyjuk kihűlni a folyadékot. Öntse a teát egy permetezőbe, facsarjon bele egy negyed citromot, majd adjon hozzá 250 ml vizet.

Rázza meg, és az ablaktisztító készen áll. Ezután permetezze a keveréket az ablakokra, és hagyja hatni tíz percig. Ezután törölje le őket egy nedves ruhával, majd szárítsa meg, és az ablakok pillanatok alatt tiszták lesznek.

Fekete tea bútorokhoz

De fából készült bútorokhoz is kiváló a fekete tea. Gyorsan és hatékonyan eltávolítja az ujjlenyomatokat a bútorokról vagy a konyhapultokról. Tökéletesen fényesíti a fából készült bútorokat is, amelyek egy zacskó fekete teának köszönhetően olyanok lesznek, mint az újak.

Az ecetes víz segít a szőnyegek tisztításában

Az alapos takarítás magában foglalja a szőnyegtisztítást is. Az ecet segít ebben. Vegyünk egy kefét, tegyünk egy vödörbe nagyon meleg vizet és ecetet 1:1 arányban, és alaposan dörzsöljük át a szőnyeget. Ha megpróbálja, látni fogja, hogy egyszer-kétszer visszaadja az elveszett színt.

Ha aggódik az ecet szaga miatt, elég, ha utána megfelelően kiszellőzteti a helyiséget. Győződjön meg róla, hogy a folt pillanatok alatt eltűnik a szőnyeg anyagáról. És nem lesz vegyszer a szőnyegben, amit különösen értékelni fognak a kisgyermekes szülők, akiknek egy ilyen hely gyakori játszótér.

Extra tipp

A szódabikarbóna mindenképpen a tisztítókészlet része kell, hogy legyen. Ő teljesen elképesztő! Hatékonyan segít eltávolítani a vízkövet, de ha a mosáshoz adjuk, a függönyök fényes fehérek lesznek.

kapcsolódó cikkek

Forrás: ,

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche