Miért kell a káposztának és a körömvirágnak egymás mellett növekednie: hasznos tanácsok tapasztalt nyári lakosoktól

Miért kell a káposztának és a körömvirágnak egymás mellett növekednie: hasznos tanácsok tapasztalt nyári lakosoktól

Nagyon fontos a növények megfelelő közelsége. A jó szomszédok kiválasztásával vagy jelentősen megnövelheti egy adott termény hozamát, vagy tönkreteheti minden erőfeszítését. Például a kapor bárhol nőhet, de ha megfelelő helyen nő, néhány növény elpusztulhat.

A tapasztalt nyári lakosok miért ültetnek körömvirágot a káposzta mellé, magyarázza. Kiderült, hogy egy ilyen környéknek sok előnye van.

Miért érdemes körömvirágot és káposztát egymás mellé ültetni?

Ez az egyszerű mezőgazdasági technika megóvja Önt a kártevők elleni rendszeres küzdelemtől, mivel sok rovar nem viseli el a körömvirágot. Például a fonálférgek, a hernyók, a levéltetvek, a hangyák, a hagymás legyek és még a vakondok sem örülnek nekik.

A nyári lakosok azt tanácsolják, hogy még azelőtt ültessenek körömvirágot a káposzta mellé, mielőtt több mint 4 valódi levél jelenne meg rajta. Bár ezt később megteheti – csak ebben az esetben senki sem garantálja a 100% -os hatást, mert a káposztát már károsíthatják a kártevők.

Korábban elmondtuk, hogyan lehet megakadályozni, hogy a káposzta „bojtorján” nőjön. Néhány természetes műtrágya könnyen helyettesítheti a boltban vásárolt készítményeket ennek a zöldségnek a növekedéséhez.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche