Bár a kapor szekrényekbe helyezéséhez egy mágikus rituálé társulhat, ennek semmi köze sincs hozzá. Ez egy egyszerű és otthonos módja annak, hogy ne a rossz energiákat, hanem az otthonunk sarkaiban megbúvó rovarokat hárítsuk el. Íme, miért nélkülözhetetlen a kapor az ilyen kártevők elleni küzdelemben.

A kapor sokféleképpen felhasználható a konyhában. Kiváló fűszer, és fűszerként is kiváló. az uborka pácolásának alapanyaga.. A kapor azonban használható a következők elriasztására is a konyhánkban elszaporodó ételmolyok ellen..

Élelmiszermolyok a konyhában. Gyors ütemben terjednek

Az ételmolyok apró, barnásszürke színű, molyra emlékeztető megjelenésű rovarok.. Az élelmiszerekben található vékony pókhálók tájékoztathatnak bennünket a lakásban való jelenlétükről.

Szeretik az olyan laza termékeket, mint például gabonafélék, tésztafélék, rizs, fűszerek, gabonafélék és diófélék.. Nagyon gyorsan fészkelnek, és egyetlen nőstény akár 100 tojást. Ezért, ha észreveszi a molyokat a konyhában, gyorsan kell reagálnia, hogy megelőzze rovarfertőzés.

Hogyan lehet elriasztani a molyokat a konyhában? Tegyél kaprot a szekrényekbe

Ez egyszerű eljárás jól ismert a nagyanyáink számára.akik a „házi gyógymódok” szakértői. Az évnek ebben az időszakában sokunknak van otthon Kapor, amelyet többek között uborka savanyításához használunk. Ez a növény felbecsülhetetlen értékű az ételmolyok elleni küzdelemben.

Tökéletesen védekezik a molyok ellen a kapor intenzív illata. A kártevők gyűlölik ennek a növénynek az illatát, és néhány gallyat elhelyezve a szekrényekbe, hatékonyan elriasztja őket, és megakadályozza a tojásrakást. A kaprot a konyha különböző helyein is felakaszthatjuk, és gallyait a laza terményeket tároló edényekbe is elhelyezhetjük.

Nem csak kapor. Más molylepkék elleni növények

A kapor azonban nem az egyetlen növény, amely taszítja az ételmolyokat. A kapor mellett a szekrényünkben is szerepelhet:

  • babérlevél
  • ecet
  • levendula
  • narancshéj
  • orsóvirágok

Tartsuk szem előtt, hogy mivel a molyok támadják a táplálékot, jobb, ha választunk természetes módszerek a leküzdésükre. A rovarirtó vegyszerek csak a legvégső megoldás lehetnek, mivel az élelmiszerek közelében történő használatuk veszélyes lehet a háztartás tagjaira.

Kapcsolódó cikkek:

Bélelje ki a lefolyót egy darab fóliával. Ezt a trükköt mindenkinek ismernie kell

Forraljuk fel a kólát egy vízforralóban, és várjunk 30 percet. Nevetségesen hangzik, de megoldasz egy nehéz problémát.