Miért kell évente legalább kétszer szódabikarbónát szórni az ágyra?

Az ágy a legjobb dolog a világon! Ahhoz, hogy kényelmesen érezd magad benne, időről időre alaposan ki kell tisztítanod. Íme, hogyan segíthet ebben a sima szódabikarbóna.

A statisztikák szerint a legtöbben életünk egyharmadát átalusszuk. És ez jó! Hiszen az alvás nem csak a paplanban való heverészés, hanem egy egész gyógyulási folyamat, amely rendbe teszi a testedet. Mi minden történik egy éjszakai pihenés alatt? Meg fogsz lepődni, elég sok minden. Miközben eszik vagy pihen, a teste regenerálja a szöveteket és összességében újraindítja az agyát, beleértve az olyan kognitív funkciókat, mint a memória, a koncentráció vagy az információfelvevő képesség. Ez azonban még nem minden!

Kosz, izzadság és atkák

Alvás közben a test formába lendül, de egyben meg is tisztítja magát. Ennek a tisztulási folyamatnak a fő mozgatórugói a tüdő, a máj, a vese és a vastagbél, amelyeken keresztül a méreganyagok, mérgek és egyéb szennyeződések az izzadság, a vizelet, a nyál vagy a lehelet útján távoznak. Nem csoda tehát, hogy az ágyad így a különböző testváladékok célpontjává válik, hogy beszivárogjanak bele. Sok mindent fel lehet ismerni, ha beteg vagy, és a testedet baktériumok szállják meg. A szervezet harcol ellenük, és minél jobban tisztítja magát, annál egészségesebb lesz.

Nem véletlenül mondják, hogy betegség után ki kell mosni a pizsamát és az ágyneműt, és ki kell takarítani az ágyat. Az éjszakai tisztálkodás talán nem olyan erőteljes, de néhány hét után elég szép nyomot hagyhat az ágyadon. Aztán ha a por, a piszok, a szőr és a poratkák is hozzáadódnak a keverékhez, akkor az már elég nagy koszhalom. Mit tegyünk velük?

Használjon szódabikarbónát

Nézze meg a videót, hogy megtudja, hogyan tisztíthatja a matracát szódabikarbóna segítségével:

A szódabikarbóna köztudottan csodálatos tisztító és fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik. Ezeket kihasználhatod egy eltömődött matrac tisztításakor is. Vegye le a lepedőt vagy a matracvédőt az ágyról, és mossa ki. Alaposan porszívózza ki az ágyat. Ez eltávolítja a matrac felületén lévő szennyeződéseket, mint például a haj, a por vagy a bőrmaradványok.

Ezután egy szűrő segítségével szórjon szódabikarbónát az ágy felületére, és hagyja rajta 30-60 percig. Ezt követően alaposan porszívózza ki a fehér port. A szódabikarbóna természetes szagtalanító, és segít eltávolítani az összes kellemetlen szagot, zsírt és nedvességet a matracból. Szinte olyan lesz, mintha új lenne.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche