Miért ne főzzünk húsvétra friss tojást?

Nagyanyáink sokáig azt tanácsolták, hogy legalább néhány napos tojást főzzünk. Úgy tartják, hogy a nagyon friss tojás könnyebben megreped főzés közben, mint a néhány napig a hűtőszekrényben ülő tojás.

Sok más trükk is segít megőrizni a tojásokat az edényben.

Ma a húsvét közeledtével megosztunk belőlük néhányat, és biztosak vagyunk benne, hogy már tervezgeted, hány tojást főzz és díszíts a családod legkisebb tagjaival.

Hogyan ne törjön meg a tojásokmiközben főzzük őket

Biztosítjuk, hogy ez egyáltalán nem nehéz, csak óvatosan kell cselekednie. Az első és legfontosabb dolog, ahogy a mai cikk elején is említettük, hogy ne teljesen friss tojást válasszunk. A másik szabály, amit be kell tartani, hogy ne főzzük ki a tojást közvetlenül a hűtőből. Adjon nekik egy kis időt, hogy kiegyenlítse a szoba hőmérsékletét, majd helyezze el őket az edényben.

Javasoljuk, hogy az öntött víz hideg legyen. Ellenkező esetben nagyon valószínű, hogy sok tojás megreped, amit igyekszünk elkerülni. A tojások edényben való elrendezésénél legyen nagyon óvatos. Még ha van is víz az edényben, hogy a felszínen tartsa őket, ne ejtse le őket magasról.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche