Miért nem bírják a macskák a tartást?

Túl kevés macska szereti, ha felkapják őket. És ha ezt elfogadják, nem maradnak sokáig, és küzdenek azért, hogy lenyomják őket. Ezt mondják a kismacskák viselkedésével foglalkozó szakértők!

Nem minden macska egyforma, de sok közülük vonakodónak vagy akár ellenállónak is tűnhet, ha fogva tartják számos okból, mondjuk a következőkből:

A vadász ösztöne

A macskák természetes és független ragadozók, és fejlett ösztönük van arra, hogy bármilyen helyzetet irányítsanak. Ha felveszik és tartják, sebezhetőnek érezhetik magukat, és képtelenek figyelni környezetüket.

A biztonságérzet igénye

A macskák óvatos állatok, és egyesek az ölelést fenyegetésként vagy hirtelen magasságváltozásként érzékelhetik, amit nyilvánvalóan nem kedvelnek.

Korábbi negatív tapasztalatok

Ha egy macskának negatív élményei voltak, amikor felemelték (megsérült vagy megijedt), akkor negatív reakciót válthat ki, amikor felemelték a földről.

Egyéni preferenciák

Csakúgy, mint az emberek, a macskák is eltérő személyiséggel rendelkeznek. Vannak, akik toleránsak tudnak lenni, vagy akár szeretik is, ha megfogják, míg mások inkább a földön maradnak.

Fontos azonban megjegyezni, hogy vannak olyan macskák, amelyek élvezik az emberi interakciót, és gond nélkül tarthatók. Ahhoz, hogy jó kapcsolatot alakítsunk ki macskájával, és elkerüljük a kellemetlenségeket, elengedhetetlen, hogy tiszteletben tartsuk az egyéni határokat. Ha azt észleli, hogy macskája stresszesnek érzi magát, amikor fogva tartják, fontos, hogy tartsa tiszteletben a kívánságait, és ne ragaszkodjon hozzá.

Legyen naprakész a legfrissebb hírekkel. Kövesse a DCNews-t és tovább

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche