Miért nem jó nedves hajjal aludni?

Sokszor az esti zuhany vagy fürdés után abbahagyjuk a hajszárítást és úgy elalszunk. Éppen ezért nem ajánlott még vizes hajjal lefeküdni!

A vizes hajjal való alvás több okból sem éppen ajánlott a szerint.

Hidegveszély

Ha nedves a haj, a fejbőr és a test hőmérséklete gyorsabban csökkenhet az éjszaka folyamán, ami kényelmetlenséghez és megfázás vagy egyéb fertőzések fokozott kockázatához vezethet.

Sérült haj

A haj hajlamosabb a károsodásra, ha nedves. Ha alvás közben mozog, a nedves haj könnyebben eltörhet, különösen, ha hosszú vagy finom szerkezetű.

A párna penészesedhet

Ha nedves hajjal a párnán alszik, az nedves maradhat, és ösztönözheti a penész vagy baktériumok elszaporodását a párnán vagy a hajban. Ez viszketéshez és kellemetlen érzéshez vezethet a fejbőrön.

Csökkenti az alvás minőségét

A nedves haj kényelmetlen lehet, a fejbőrön lévő nedvességérzet pedig befolyásolhatja az alvás minőségét, így gyakrabban ébred fel éjszaka.

Hajhullás

A nedves haj törékenyebb is lehet, és hajlamos a töredezésre vagy hullásra, különösen, ha lefekvés előtt szorosan megköti vagy lófarokba rakja.

E problémák elkerülése érdekében ajánlott lefekvés előtt alaposan szárítani a haját, akár természetes módon szellőztetve, akár mérsékelt hőmérsékletű hajszárítóval. Nedvszívó anyagokból készült párnát is használhat a penészedés megelőzésére és a fejbőr kellemes hőmérsékletének fenntartására.

Legyen naprakész a legfrissebb hírekkel. Kövesse a DCNews-t és tovább

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche