Miért nem jó szappannal arcot mosni

Biztosan hallottad már, hogy nem ajánlott szappannal arcot mosni. De akkor miért létezik „arcszappan”?

Nem ajánlott közönséges szappannal mosni arcot, különösen durva vagy antibakteriális szappanokkal, mivel ezek negatív hatással lehetnek a bőr egészségére. Az „arcszappan” ötlete csak egy marketing koncepció, amelynek semmi köze a jó bőrtisztítási gyakorlathoz. Bármennyire is dicsért egy márka „vécészappan”, semmiféle ilyen termékkel nem ajánlott arcot mosni, ha nem akarunk később problémát okozni. Íme néhány ok, amiért a szappan nem alkalmas az arcmosásra:

Kiszárítja a bőrt

A szappan gyakran tartalmaz olyan vegyszereket és tisztítószereket, amelyek megfosztják a bőrt a természetes olajoktól. Ez a bőr túlzott kiszáradásához vezethet, ami a „feszesség” érzését, sőt a száraz bőr hámlását okozhatja.

Befolyásolja a pH-t

A bőrnek természetesen enyhén savas pH-ja van, amely segít megőrizni egészségét, és védelmet nyújt a baktériumok és más kórokozók ellen. A szappanok megzavarhatják ezt az egyensúlyt, és érzékenyebbé tehetik a bőrt a fertőzésekre vagy irritációkra.

Irritálja a bőrt

A szappan irritálhatja a bőrt, különösen az érzékeny bőrű vagy bőrgyógyászati ​​betegségek, például ekcéma vagy pikkelysömör esetén. A szappanban lévő vegyszerek súlyosbíthatják ezeket a problémákat.

Bezárja a pórusokat

A szappan segíthet eltömíteni a pórusokat, ami mitesszerekhez és aknéhoz vezethet.

Ahelyett, hogy szappannal mossuk meg arcunkat, jobb, ha a bőrtípusunknak megfelelő gyengéd tisztító gélt választunk. Ezeket a termékeket úgy alakították ki, hogy anélkül tisztítsák meg, hogy károsan befolyásolnák a bőrt, megőrizve annak természetes pH-egyensúlyát. Arcmosás után fontos hidratáló krémmel kenni, hogy bőre puha és jól hidratált maradjon. Dönthet úgy is, hogy soha nem mossa arcát semmivel, ami mosószert tartalmaz, és a micellás vizet választja egyetlen tisztító megoldásként. Ha konkrét kérdései vannak a bőrápolással kapcsolatban, tanácsos bőrgyógyászhoz fordulni személyre szabott javaslatokért.

Legyen naprakész a legfrissebb hírekkel. Kövesse a DCNews-t és tovább

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche