Miért nyalogatja a kutyád a lábadat? Ennek nagyon jó oka van.

Miért nyalogatja a kutyád a lábadat? Van egy nagyon jó okaFotó: L:

A kutyája megnyalja a lábát? Meglepő lehet, de ennek a viselkedésnek több oka is lehet. Miért nyalogatja a kutyája a lábát, és hogyan kerülheti el, ha túl érzékeny a szeretet ilyen megnyilvánulására? A kutyák, akárcsak az emberek, bizonyos módon fejezik ki a szeretetüket. Például a szaglászás és a nyalogatás az egyik tipikus szeretetnyilvánításuk. Ezzel a gesztussal a falkájuk, a családjuk tagjának tekintenek téged. Azzal, hogy a kutya nemcsak a lábadat, hanem az arcodat vagy a kezedet is megnyalja, megmutatja, hogy törődik veled.

Kíváncsi vagy, miért viselkednek néha furcsán a kutyák? Nézd meg ezt a videót, amely a 10 legjellemzőbb furcsa kutyaviselkedést magyarázza el:

Stressz elleni tevékenység

A lábnyalogatásnak nem kell mindig csak annak lennie. E tevékenység során a kutyák agyában és idegrendszerében endorfin nevű hormonok termelődnek, amelyek stresszellenes hatással bírnak. És miért pont a lábak? Erre is van egy egyszerű válasz! Mert a lábai egyrészt a legkönnyebben elérhetőek számára, másrészt pedig nedvesebbek, mint bármely más testrésze. Ezért a lábad bőrének szaga és izzadtsága a legerősebb.

A tökéletes információforrás

Hazaérsz egy hosszú munkanap után, és a kutyád azonnal elkezdi nyalogatni a lábad? Lehet, hogy ezt lábmosásként racionalizálod, de valójában információkat gyűjt rólad. A kutyák egyszerűen a nyalogatásból meg tudják állapítani, hogy hogyan érzed magad, mit ettél, és hol jártál.

Új szórakoztató játék

Ha elkezdi szórakoztatónak találni a lábnyalásodra adott reakciódat, ez ösztönzőleg hathat a játékra. Ha a kutya unatkozik, odamegy és megnyalja a lábadat, ami tökéletes módja annak, hogy felkeltse a figyelmedet. Ne hagyd, hogy ilyen messzire vigye! Ha látod, hogy nincs semmi dolga, próbálj meg játszani vele egy kicsit, vagy vidd el sétálni. Ez eltereli a kutyád figyelmét a lábadról egy sokkal szórakoztatóbb tevékenységre.

Miért nyalogatja a kutyád a lábadat? Ennek nagyon jó oka van.Fotó: L:

Hogyan lehet megelőzni a lábnyalás

Nem kényelmes a lábnyalás a csiklandozás miatt? Van egy egyszerű trükkünk a számodra, ami szinte 100%-ban működik. Mindössze annyit kell tenned, hogy a zoknidat a lábadon tartod. Így a kutya nem férhet hozzá a csupasz bőrhöz, te pedig egy szobányira leszel tőle.

Kutyapóráz

Egy másik módja annak, hogy leszoktasd a kutyádat a lábad nyalogatásáról, lehet, hogy egyszerűen csak semlegesen állsz a dologhoz. Amíg nem veszed észre, hogy a kutyád elkezdett nyalogatni, nem mutatod a nevetés vagy a harag jeleit, addig idővel teljesen abba fogja hagyni az élvezetet. Nyugodtan próbáld meg elhagyni a szobát is. Lehet, hogy eleinte kissé zavarba jön, de aztán meg fogja érteni, hogy ez nem az a kávé, ami neked való.

Forrás: B:

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche