Miért SOHA NE nézz egy törött tükörbe:

Sok babona és rossz előjel kapcsolódik a tükörhöz, ez a tárgy ősidők óta félelmek és misztikus előjelek forrása. Miért lehetetlen egy törött tükröt a házban tartani, és még inkább belenézni? Most megtudjuk!

Miért tartják a tükröt misztikus tárgynak?

A tükrök megjelenésének története az emberiség elől az idők ködében rejtőzik, senki sem tudja, hol jelentek meg és miből készültek. De az ember számára talán az első tükör az állóvíz sima vízfelülete volt, amelyben az ember láthatta a tükörképét. És mivel a sellőkről, a vízről és a megfulladtak nyugtalan lelkéről szóló legendák jóval korábban megjelentek, az emberek elkezdték összekapcsolni a vízben lévő tükörtükrözést képeikkel, és misztikus tulajdonságokat adtak ennek a jelenségnek.

Az első előkerült, sima felületű, bronzból, hegyi kristályból és tükörszerű kőből készült tárgyak a Kr.u. I. századból származnak.

Hr. Ugyanebbe a korszakba tartoznak a tükrökhöz mint misztikus tárgyakhoz való viszonyulást megerősítő események is. Például az ókori harcosok tükröket vittek magukkal a csatába, azt hitték, hogy tükrözhetik a halált.

Az első modern megjelenésű tükrök, amelyek gyártási folyamatát mély titokban tartották, Velencében jelentek meg, és sok pénzbe került. De ahogy kezdtek elterjedni az egész világon, misztikus tulajdonságaik egyre nagyobb jelentőséget kaptak.

Milyen titkot rejt magában a tükör?

Az ókori filozófus, Paracelsus először próbálta felfedni a tükrök titkát. Ezt a témát tanulmányozva azt feltételezte, hogy a tükör egyfajta alagút lehet két világ között: a finom vagy más világ és a mi földi világunk között. Szerinte a tükör minden misztikus tulajdonsága a másik világból hozzánk behatoló információban rejlik. Ezért a tükör segítségével az emberek megmagyarázhatatlan látomásokat, hallucinációkat élhetnek át, negatív érzelmeket, betegségeket okozhatnak, a tükör segítségével pedig megbízhatóbb jóslás érhető el.

Abban az időben, amikor az első tükrök megjelentek a szláv világban, az emberek már a másik világba vezető kapunak tekintették őket. Sokan óvatosan közeledtek a tükörhöz, és megnézték a tükörképüket. Azt hitték, hogy a tükör „megfertőződhet” korrupcióval, és bárkinek továbbadhatja, aki belenézett. A tükröt gyakran használták jóslásban és rituálékban.

A nőknek menstruáció, terhesség és szoptatás idején szigorúan tilos volt a tükörhöz közelíteni és a tükörképét nézni, veszélyesnek tartották a nőre és a gyermekre nézve.

Miért nem tarthat otthon egy törött tükröt és nézheti meg magát benne?

Az emberek különösen féltek a törött tükröktől. Az ősi hiedelmek szerint minden tükörben ott élnek a mi doppelgangereink, akik abban a pillanatban meghalnak, amikor a tükör eltörik. Ezért abban a házban, ahol a tükör eltört, az emberek hét évig érzik ennek az eseménynek a negatív következményeit. Betegség, szerencsétlenség, tragikus események és akár halál is kísértheti őket.

Ráadásul az ősi legenda szerint a megrepedt vagy eltört tükör kaput nyit a másik világba, és onnan veszélyes lények szabadon bejuthatnak az ember otthonába.

Különösen veszélyes egy törött tükörbe vagy annak töredékeibe nézni. Úgy gondolják, hogy ebben az esetben az ember magához vonzza a tükörben felhalmozódott összes negatívumot. Ezek után az ember élete szó szerint széteshet.

Ezért a repedt vagy törött tükröt azonnal el kell dobni, de ezt helyesen kell megtenni, hogy az ember véletlenül se nézzen rá a töredékekre, és ne szüntesse meg a negatív következményeit.

A részecskéket el kell temetni, de előtte meg kell hinteni szentelt vízzel, olvasni a „Miatyánkat”, menni a templomba és gyújtani egy gyertyát az egészségért.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche