Miért takarták be nagyanyáink az ablaktáblákat vaníliapudinggal: Az eredmény elkápráztat

Számos nagymama tippje van, hogy pillanatok alatt és csíkok nélkül tisztítsa meg az ablakokat. Az ablakok fényezése az egyik legutáltabb tevékenység, mert a napsugarak mindig minden tökéletlenséget feltárnak.

Az ecet a háztartási munkák egész sorában segít. Nincs ez másként ablakmosásnál sem. Ez a természetes termék még a nagyon koszos ablakokon is működik. Öntse egy spray-palackba, és permetezze közvetlenül az üvegre. A második lehetőség az, hogy öntse egy vödör vízbe az ablakmosáshoz. Az ecet zsírtalanítja az ablakokat, és ragyogóvá teszi őket.

Nagy segítség az ecet, a vanília puding és az ammónia

Az ablakok polírozásának másik trükkje a kukoricakeményítő, amely könnyen helyettesíthető vaníliás pudinggal. Használható tükrökön vagy üvegbútorokon is. Az oldatot úgy készíti el, hogy 50 gramm keményítőt elkever 5 liter meleg vízben. Mossa ki a poharakat, hagyja megszáradni, majd ronggyal fényesítse le.

Jól jöhet az ammónia is, ami nem szaga, de tökéletesen zsírtalanít. Ezért felgyorsítja a takarítást, és több időd lesz más örömökre. Az ammónia zsírmegkötő képességgel is rendelkezik, így az ablakokon és a kereteken lerakódó cigarettafüstöt is magába szívja. Nyolc kanál vizes ammóniaoldatból és négy liter langyos vízből ammóniás víz készíthető.

A megfelelő gumibetéttel és mikroszálas törlőkendővel időt takaríthat meg

A simítóval is sok időt takaríthat meg, és ha tudja, hogyan kell használni, akkor 100 százalékosan ki tudja használni. Ennek az az oka, hogy elkerüli az utólagos polírozást, és egyenesen a befejező lépéshez tud lépni, amelyhez a hagyományos újság is elegendő. Ha nincsenek meg, a papírtörlő is elvégzi ugyanezt a feladatot. Ha azonban olyan fényt szeretne, mint a villám, fektessen be mikroszálas kendőkre.

Körkörös mozdulatokkal szárítsa meg az üveget, és távolítsa el a foltokat. Ebben a szakaszban egy alkoholos termék nagyszerű, az ablakokat is tökéletesen fényesíti.

Forrás: , ,

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche