Miért tekerje be alufóliával a bejárati ajtó kilincsét: Remek trükk!

A bádogfólia praktikus dolog, sokféleképpen használható otthon. Gyakran használják csomagolóanyagként, elsősorban élelmiszerekhez, valamint sütéshez, régi lerakódások tisztításához és talán még hatékonyabb mosogatáshoz. És van még egy módja annak, hogy megvédjen a hívatlan vendégektől.

A leggyakoribb bejárati kapu az ajtó

A lakásba való behatolás egyik legegyszerűbb módja az ajtó betörése. Mindig megéri beruházni egy jó minőségű fém vagy fa biztonsági ajtóra, amely szilárdan rögzítve van a biztonsággal megerősített tokban, és megfelelő számú rögzítési ponttal rendelkezik.

Ennek köszönhetően senki sem fogja tudni egyszerűen leszakadni, kiütni vagy más módon átverni őket. A praktikus kiegészítők közé tartozik a fúrásnak vagy kifeszítésnek ellenálló záróhenger, minősített szerelvények, biztonsági lánc és minőségi kukucskáló.

Egyszerű trükk ónfóliával

Forrás: Youtube

Mostanában van egy nagyon népszerű trükk, ami ugyan nem véd 100%-osan, mint egy biztonsági zár, de működik. Az emberek alufóliával kezdték becsomagolni a kilincset, ami biztos biztosítás az esetleges betörések ellen. Az alufólia felületén feltárul egy esetleges tolvaj, aki először kitalálhatja a lakásokat, és megtudhatja, mikor van otthon valaki. Nyomokat hagy maga után hajlított alufólia formájában, vagy letépi vagy eltávolítja.

Az alufólia suhogása is felfedi a tolvajt

Ha otthon tartózkodik, az ajtókilincsen lévő fólia sajátos hangjával figyelmeztethet a bajkeverőre. Ha egyedül él, és könnyen alvó, a susogó ónfólia növeli az esélyét, hogy időben felébredjen. Ezért ez egy egyszerű és hatékony megelőzés.

A fólia még a tolvajokat is elriaszthatja

Pszichológiai meglepetésként egy becsomagolt kilincs is segítségedre lehet, ami teljesen elriasztja a betörőket attól, hogy teszteljenek vagy belépjenek a lakásodba. Bizonyos gyanakvást ébreszt benne, ami aljas tervei megzavarásához vezethet. Könnyen rájön, hogy résen vagy, és inkább elkerüli az ajtót, és nem kockáztat.

Nem haladja meg a jószomszédi kapcsolatokat

Gyakran sokkal kényelmesebbek, mint a barátság és a legközelebbi szomszédokkal való jó kapcsolatok összes védelmet nyújtó kényelme. Így biztosak lehettek egymásban, és információt adhattok egymásnak gyanús események esetén. Hosszabb induláskor is segíthetsz magadon, amikor jó itt-ott megnézni az elhagyott lakást.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche